Имаме еднаква визия за Европа с нулева корупция - на

...
Имаме еднаква визия за Европа с нулева корупция - на
Коментари Харесай

Петков след срещата с Рюте: Имаме еднаква визия за Европа с нулева корупция


Имаме идентична визия за Европа с нулева корупция - на равнище България и Европа. Премахването на корупцията е най-сигурният път за приемането ни в Шенген. Ние желаеме да почистим корупцията и ще работим в тази посока.

Това съобщи Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте.

"Ние бяхме доста подвластни от съветския газ, в този момент сме с нулева взаимозависимост. България даде голяма част за прекъсване на паричните потоци. Но не можем да сложим ембарго ", добави министър-председателят.

Според него Европа е доста по-силна дружно, в сравнение с всяка страна да се бори сама.

"И Марк е на това мнение, че би трябвало да съблюдаваме договорните връзки и никой не може едностранно да трансформира договорите със страни членки в Европа. Руската външна политика доста пъти включва корупция и би трябвало дружно да сме сигурни, че този вид въздействие в Европейски Съюз е неприемливо “, съобщи още Петков.

Премиерът добави, че с Рюте са разискали тематиките, по които можем да работим дружно, като IT бранша, земеделие, бизнес и конкуретноспособност на двете стопански системи.

Премиерът на Нидерландия оцени визитата си като отлично.

"Спомням си първия ни диалог, когато станахте министър председател. Тогава споделих на моя екип: „ Това е човек, който се бори против корупцията и ще работим дружно “ Обсъдихме и войната в Украйна и известността на Путин, която пада до невиждани равнища. Нидерландия оказва помощ на България с изтребители. Ние сме обединени. Трябва да се подготвим за Европа след войната и след съветската експанзия. Имаме единодушие по доста тематики. Това, което направихте вие беше доста мощна реакция. Вие показахте на Москва, че можем да бъдем дружно. Ние ви оказваме помощ с изтребители ", добави той.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР