Имаме единични сигнали от граждани, че личните им лекари по-скоро

...
Имаме единични сигнали от граждани, че личните им лекари по-скоро
Коментари Харесай

Д-р Миндов: В складовете никъде няма залежали ваксини

 " Имаме единични сигнали от жители, че персоналните им лекари по-скоро отказват да ги записват и включват в някакви предварителни описи. Те не са наложителни - това беше тип самодейност от наша страна ". Това изясни в " Здравей, България " по Нова тв ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

Миндов добави, че не познава доктор, който да отхвърля да направи ваксини. " Това е регламентирано в нашите отговорности по контракт със Здравноосигурителния фонд. Нито на правна, морална или етична база може да има някого, който да откаже да сложи ваксина на този стадий ", сподели доктор Миндов.

Той уточни, че в сряда лекарите в София са получили писмо от Столичното РЗИ, че към този момент е налична имунизацията на AstraZeneca.

" За страдание, в един ден се получиха и напътствията от НЗОК за метода на отчитане и формата на нашите електронни доклади. Нашите програмисти би трябвало да пригодят софтуера за всяка ваксина ", обясни ръководителят.

Д-р Миндов беше безапелационен, че проблем няма, само че посочи, че е належащо софтуерно време, с цел да се свържат с НЗОК.

Относно забавените темпове на ваксиниране, доктор Миндов уточни, че страната ни е получила по-малко ваксини.

" В складовете на никое място няма залежали партиди и количество. Всичко, което се получи, в границите на няколко дни се слага ", разясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР