Имаме един от добрите имунизационни календари и ако се спазва,

...
Имаме един от добрите имунизационни календари и ако се спазва,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Незабавно трябва да се поднови ваксинирането на бебета и деца

Имаме един от положителните имунизационни календари и в случай че се съблюдава, нещата ще вървят добре. Абсолютна нелепост е неща, които са изпитани и потвърдени в практиката от доста години да се отстраняват, както стана при нас с отпадането на реваксинирането на 11 и 17 години с БЦЖ. Това съобщи доцент Атанас Мангъров, шеф на Детската клиника в Инфекциозна болница във връзка започващата Европейска имунизационна седмица, пред БНР.

Той посъветва персоналните лекари допустимо най-бързо да се върнат към графика за имунизиране на бебета и деца.

Организация на обединените нации желае световна коалиция за ваксина против COVID-19

Доц. Мангъров сподели, че останалите ваксини би трябвало да се поставят по едно и също време. "Излишно е децата да се карат да идват неколкократно и да им се слага по една ваксина всякога ", сподели още той. "Ваксините би трябвало да се създадат едновременно: през устата - ротавирусната ваксина, в едното краче да се постави имунизацията за дифтерия, тетанус, коклюш, а в другото - тази за менингит ", изясни той.

Във връзка с изказванията, че имунизацията против туберкулоза (БЦЖ) може да се окаже разковничето в битката с Covid-19, доцент Мангъров счита, че е рано за безапелационни изказвания и че успеваемостта на БЦЖ имунизацията против ковид би трябвало да се потвърди и изследва.

Пандемията разколебава някои от най-яростните съперници на имунизациите

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР