Имаме две спешни задачи – да продължим да се борим

...
Имаме две спешни задачи – да продължим да се борим
Коментари Харесай

Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с COVID-19

„ Имаме две незабавни задания – да продължим да се борим с разпространяването на ковид и да работим в поддръжка на стопанските системи ни и на общия пазар на Европейски Съюз “. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на състоялия се през днешния ден посредством видеоконферентна връзка Съвет „ Външни работи “, оповестяват от Министерство на външните работи.
 
„ Зелените коридори “ за транспорт на артикули и прекосяване на жители в Европейски Съюз действат по-добре спрямо преди 10 дни, когато се състоя първият отдалечен поради пандемията от ковид Съвет „ Външни работи “. Днес външният ни министър акцентира и огромните провокации, пред които в този момент е изправен транспортният бранш в Европа и прикани Брюксел да не дава ход на пакета „ Мобилност “, който ощетява и българските превозвачи.
 
 Екатерина Захариева пресцентър, Министерство на външните работи

 
Министрите разискаха и по-добрата съгласуваност в границите на Европейски Съюз за завръщането на европейски жители от трети страни , в това число благодарение на общоевропейски полети. По данни на Европейска комисия все още отвън съюза остават още 250 000 европейци. Екатерина Захариева благодари на сътрудниците си за съдействието за връщане на български жители.
 
По време на съвета България изрази поддръжка за дейностите на Европейската комисия за оказване на помощ в битката с ковид на трети страни . „ Смятаме, че в против разпространяването на ковид би трябвало да бъдат подкрепени директните ни съседи от Западните Балкани и „ Източното партньорство “, сподели Екатерина Захариева.
 
В дневния ред на Съвет „ Външни работи “ бе и битката с дезинформацията, обвързвана с разпространяването на ковид . Външните министри от Европейски Съюз бяха единомислещи, че би трябвало да се ускори съдействието в тази област. Дискутирана бе и нуждата от дейна информационна тактика, посредством която Европейски Съюз да показва своя принос към трети страни и в световните старания за справяне с пандемията от COVID-19.
 
 Екатерина Захариева пресцентър, Министерство на външните работи

 
„ Трябва да обясняваме по-ясно какво прави Европейският съюз, с цел да поддържа своите жители “, съобщи Екатерина Захариева пред сътрудниците си външни министри от Европейски Съюз.
 
Неформалното съвещание бе част от дейната връзка на министрите на външните работи от Европейски Съюз във връзка пандемията с COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР