Имаме двама военнослужещи, които са в мисия на НАТО в

...
Имаме двама военнослужещи, които са в мисия на НАТО в
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма опасност за военните ни в Ирак

 Имаме двама военнослужещи, които са в задача на НАТО в Ирак. Тя е от 420-430 индивида и тези дни ще бъде преместена в прилежаща страна, заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Най-вероятно българите ще бъдат преместени в Кувейт. Те, както и останалите, са пратени в Ирак на образование. Когато се намираш в регион като Близкия изток постоянно има риск, само че Министерството на защитата следи обстановката всекидневно и поддържа връзка с българските военни. Към момента няма никаква заплаха за тяхната сигурност, сподели Каракачанов.

Той разяснява и изявление на сръбския вицепремиер Ивица Дачич, който преди ден съобщи, че българите са единствено 0,26 от популацията на Сърбия, само че все пак на всяка среща на Европейския съюз България непрекъснато " подставя въпроса за правата на българското национално малцинство ".

" Самата конституция на Сърбия регламентира, че Сърбия е многонационална страна. Дали българите са 0,26% или 2,26 няма никакво значение ", сподели Каракачанов.

Той подсети, че в последните няколко месеца това не е първото изявление на сръбски политик, ориентирано против страната ни.

" България е главното чучело там ", сподели Каракачанов. Когато Сърбия има някакви вътрешни проблеми, съзнателно намесват България, с цел да има някой отговорен, разясни вицепремиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР