Имаме доклад на база проведени тестове. Той установява рискове в

...
Имаме доклад на база проведени тестове. Той установява рискове в
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: От един съд може да се променят неща по дела в друг съд

Имаме отчет на база извършени проби. Той открива опасности в голям брой от критериите, които обосновават оценка. Това съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов по абсурда със системата за инцидентно систематизиране на правосъдни каузи.
Най-големият риск е липса на валидация на дипломиран електронен автограф. След това – неоторизирано прибавяне на нов съд, редакция от непознат съд, редакция на имена на съдии, изброи министърът. И сподели, че можело от Софийския съд да се записват имената на съдиите в Хасково, да бъдат даже пуснати в отпуска.
На въпрос на Нова телевизия такава интервенция не може ли да се засече, Кирилов не отговори директно, а счете, че откакто прокуратурата обръща внимание, има за какво. И разяснява известното си посещаване, когато блесна с репликата за „ джуркането на файлове ”, като сподели, че тогава програмистите му декларирали, че не ревизират централния лог. Остава диря краткотрайно, уточни министърът, съгласно който и тя можело да бъде заличена.
Попитан за какво чак в този момент се научава, като системата работи от 5 години, отговорът беше, че „ явно някой желал да покаже нещо пред някого ”, пояснявайки, че били обяснявани събития със задна дата. Защо тази краткотрайна система е станала непрекъсната също не мога да кажа, посочи Кирилов.
По отношение на вероятно несъгласие на президента върху новите промени на Закона за изключителното състояние, Кирилов съобщи, че чака несъгласие. Той не знае върху какво, само че предвижда такова.
А за риска от ковид в пандизите и арестите, министърът увери, че всеки рисков случай се следи и се вземат ограничения. Досега е юридически тест на турски гражданин-арестант, с висока температура, само че той не е доказан за COVID-19.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР