Имаме доказателства като снимка на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов,които

...
Имаме доказателства като снимка на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов,които
Коментари Харесай

АКФ: Нотариуса не е бил сътрудник на МВР, МВР е било сътрудник на Нотариуса

" Имаме доказателства като фотография на и.д. основен прокурор Борислав Сарафов,които го свързват с кръга " Осемте джуджета " - не приказваме за доказателства, че става въпрос за нерегламентирана и противозаконна активност. И за градския прокурор на София излизат доказателства за връзки с Петьо Еврото. И в двата случая те остават на постовете си, не ми се коства резонно да приказваме за спор на ползи. "
 
Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия старшият юридически специалист на " Антикорупционния фонд " юрист Андрей Янкулов, с конкретизиране – за какво градският прокурор не сподели обществено за Еврото, с цел да си сформира обществото мнение по отношение на равнището на съгласуваност.

Относно това бил ли е Мартин Божанов-Нотариуса помощник на Министерство на вътрешните работи или в действителност е противоположното, юрист Янкулов означи, че по-важното е да се откри изрично – Божанов ли е печелил от Министерство на вътрешните работи или противоположното. " Правени ли са информации от служители на реда в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи в интерес на Божанов – дано отговори Министерство на вътрешните работи, дали навън или закрито съвещание на Временната парламентарна комисия ", настоя Янкулов. Трябва да има съответни отговори, безапелационен бе той: " Едно птиче ми сподели ": Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи от 2005 година

Относно дамата на Мартин Божанов и службата й в Министерство на вътрешните работи Янкулов изиска да се разбере кой е направил и какви са инспекциите, които са разрешили назначението ѝ в ГДБОП, а по-късно чак било открито, че имало несъответствия във връзка с заявеното от нея материално положение и фактическото положение.

" Следствената загадка е доста комфортен инструмент да се сервира информация както държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи желаят ", акцентира правозащитникът. По думите му претършуване на така наречен SS клуб е имало чак когато лицето на АКФ Николай Стайков приказва за този клуб в ефирен ефир - " другояче и до момента несъмнено нямаше да го има (това претърсване) ", означи юристът.

В умозаключение Янкулов разясни, че не мисли за постове като правосъден министър и основен прокурор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР