Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал разрешение да подслушването

...
Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал разрешение да подслушването
Коментари Харесай

Хаджигенов и Бабикян показаха пред БНТ доказателства за подслушване на политици

Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал позволение да подслушването на 82 политици, съобщи пред Българска национална телевизия в четвъртък юрист Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! ".

На камерата той сподели лист с претенции за СРС-та към Специализирания углавен съд и добави, че липсва името на заявителя, с цел да не остават следи. Адвокат Хаджигенов допусна, че става дума за основния прокурор поради сходен случай през 2014 година. Става дума за така наречен “убийство” на Делян Пеевски. Тогава се твърдеше, че има скрит план за ликвидиране на някогашния народен представител от Движение за права и свободи, и даже бяха задържани трима души, които след това бяха освободени. Хаджигенов допуска, че заявителят се скрива, когато настояването идва от основния прокурор.

Хаджигенов изясни, че отдел " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи е получил достъп до масивите на Държавната организация механически интервенции (ДАТО) и по този начин е подслушвал протестиращи и политици - общо 82-ма души по време на митингите и към изборите. Между тях към една трета са от Българска социалистическа партия, както и Бабикян, Хаджигенов и, " може би ", Велислав Минеков. Бяха упоменати още две имена - на Настимир Ананиев, водач на партия " Волт " и народен представител от " Изправи се! Мутри, вън! ", и на Тихомир Василев от " Зелена Обеля ", който участваше в митингите против държавното управление и основния прокурор.

Хаджигенов прочете извадки от записан диалог на Ананиев от СРС, което е унищожено. Датата на диалога е 12 ноември 2020 година, а тематиката му е присъединяване на президента Румен Радев в " Панорама " на 13 ноември.

Сред показаните по малкия екран документи имаше описи с претенции за разрешаване на специфични разследващи средства, профили на хора, извадки от записани диалози. Първото искане е от 12 юли 2020 година. Подслушванията били в два тура - протестен и политически. “На 4 места има доказателства, които няма по какъв начин да бъдат укрити. Едното от тях е Специализираният углавен съд”, сподели Хаджигенов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР