Имаме добра ограда, но истината е в дипломацията. Иначе сме

...
Имаме добра ограда, но истината е в дипломацията. Иначе сме
Коментари Харесай

Борисов: Имаме добра ограда, но истината е в дипломацията

Имаме добра ограда, само че истината е в дипломацията. Иначе сме доста добре готови – с техника, термокамери и хора. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който посрещна на границата ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представен от държавната пресслужба.

Борисов персонално откара двамата европейски водачи с джипа си до чакащите ги хеликоптери, с цел да облетят част от южната граница на страната ни, която е външна за Европейския съюз. Още на път в автомобила министър-председателят ги срещна с въведените и изпълнявани от България ограничения, гарантираща сигурността за целия Европейски Съюз.

" Тук сме на триъгълника сред трите страни – България, Гърция и Турция ", означи министър председателят Борисов пред Урсула декор дел Лайен и Шарл Мишел. 

Преди да излетят министър-председателят сподели на европейските си посетители преоборудваната гранична полиция. 
Борисов подчертава също върху инфраструктурата, която се построява с помощта на европейската взаимност, както и енергийните планове, по които страната ни работи.

Премиерът обърна внимание и на постигнатата по-рано през днешния ден договореност с " Газпром ". 

" Благодарение на доста положителните договаряния и помощта на Европейска комисия, постигнахме цена на природния газ с над 40% по-ниска ", означи Борисов. 

" Целият район е в напредък. Идват доста туристи ", сподели още той.

По думите му е значимо да бъде проявен разсъдък и да се откри решение за проблемите в района. 

Миграцията e предпочитана за страната ни тематика, поради географското ни разположение. Постигнатото през годините се дължи както на ограниченията, подхванати на национално равнище, по този начин и на положителното съдействие със прилежащите трети страни, безапелационен бе Борисов.

" Моята тактичност е за добросъседство и мир. Конфликт в района значи по-малко вложения, по-нисък напредък, по-малко туризъм, обезпокоени хора ", разяснява министър председателят пред публицисти на границата. 

Министър-председателят подчертава още върху рационалната политика, която води българското държавно управление. 

" Работим безшумно, дисциплинирано, рационално. Не работим против нашите съседи. Мисля, че това се прави оценка високо в Европа ", уточни той.

Българският министър-председател досега неведнъж е изтъквал пред сътрудниците си от Европа смисъла на разговора и полагането на общи старания за решаването на проблемите в района. 

Според премиера Борисов е основен салдото сред взаимност и отговорност, както и отчитането на спецификите на обособените страни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрират
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР