Имаме добър диалог с правителството. Вчера се разбрахме за няколко

...
Имаме добър диалог с правителството. Вчера се разбрахме за няколко
Коментари Харесай

Зам.-председателят на КРИБ: Добре подреденият бизнес сега работи добре

Имаме добър разговор с държавното управление. Вчера се разбрахме за няколко неща. Премиерът сподели, че няма да остави бизнеса без помощ. Говорихме прагът за отплата на бизнеса за скъпия ток да се вдигне на 300 лв. и имаше схващане от страна на премиера. Разбрахме се още да се създадат дълготрайни контракти за електрическа енергия за бизнеса. Това съобщи заместник-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

По думите му не трябва да се стопира износът на ток. „ Трябва да изнасяме електрическа енергия, тъй като има остатък. Това носи задоволително пари, които могат да компенсират бизнеса и потребителите. Формират се остатъци, които могат да се разпределят. В такива моменти най-вече работи спекулата, само че страна си влезе в ролята. Има чуваемост сред държавното управление и бизнеса “, изясни той.

„ За април ще има обезщетения и ще се вдигне прага до близо 300 лв.. Разрешено е остатъците да бъдат разпределени “, уточни още проф. Николай Вълканов.

„ При нас главният проблем е, че нямаме сигурност в доставките на природен газ, който минава през наша територия и отива в Европа. Не би трябвало да се отхвърляме и няма да бойкотираме доставките на съветски газ. Европа стартира да изтрезнява във връзка с газовите доставки, тъй като нямаме опция. Имаме си газопровод, който работи, популярност Богу “, сподели зам.-председателят на КРИБ.

Той изясни и за какво бизнесът би трябвало да е удовлетворен. „ Цената на електрическата енергия е обезщетена, имаме мярка 60:40, която работи и продължава до 30 юни и обезщетения за работните места. Тя работи и е потребна. Добре подреденият бизнес в този момент работи добре. Има чуваемост, бизнесът получава това, което желае. Ако успеем да създадем дълготрайните контракти за електрическа енергия, с цел да можем да планираме “, сподели още Вълканов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР