Имаме деца, които на 10 години не знаят български, защото

...
Имаме деца, които на 10 години не знаят български, защото
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Имаме ученици, които и на 10 години не знаят български

Имаме деца, които на 10 години не знаят български, тъй като не са били задоволително време в системата. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.
Той заяви, че максимален дефицит има на учители по математика и по физика.
„ 760 лв. е минималната начална учителска заплата, като по-големите учебни заведения дават и по-високи надници. Брутната е над 1000 лв., а междинната е към 900 лв. “, добави министърът.
Кой млад преподавател ще стартира работа за 760 лв., попита водещият Антон Хекимян.
„ Затова сме декларирали двойно нарастване на възнагражденията в 4-годишен интервал. Най-голям дефицит има на учители по физика и по математика. През идващите 10 години ще имаме дефицит на пазара на труда във всички специалности. Ще имаме дефицит скоро и от филолози “, съобщи Вълчев.
На въпроса по какъв начин ще олекнат ученическите раници, той отговори, че се вкарват електронни учебници. Трябва да усъвършенстваме броя на ученическите тетрадки, добави министърът.
След като водещият го пита по какъв начин може да бъде предотвратена експанзията в учебно заведение, той сподели, че това не може да стане с нормативен акт, а с непрекъсната работа на място от страна на учителите.
„ Имаме механизъм за противопоставяне на експанзията, само че би трябвало да се задейства за всеки един случай. Има доста фактори, които спомагат за насилието “, сподели още Красимир Вълчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР