Имаме дефинитивен отказ от преди два дни. В имейл германските

...
Имаме дефинитивен отказ от преди два дни. В имейл германските
Коментари Харесай

Германските клиники отказват да приемат българи за белодробни трансплантации

Имаме окончателен отвод от преди два дни. В имейл немските управляващи ни обясниха, че членки към " Евротрансплант " не са с правата на членките учредителки и няма да бъдат трансплантирани в страните членки - приказвам за белодробна трансплантация. До момента подобен отвод е нямало, само че в този момент има . Това сподели изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по трансплантация доктор Михаил Христов по време на формалното разкриване на Европейската седмица на донорството в Аула „ Максима “ на УМБАЛ „ Света Екатерина “, съобщи организация „ Фокус “.
Той изясни, че такава е политиката, правилата и условията на страните, които са се включили към декларацията за трансплантационен туризъм и битка с трафика на органи. Д-р Христов разясни, че декларацията е направена през 2008 година и има 9 правилото, някои от които са изменени главно тази година. Д-р Христов посочи, че България не се е включила към тази декларация.
Според него в този момент се употребява този претекст, с цел да се обоснове отводът по някакъв метод. „ Нали всички сме европейски жители, за мен това е един тип, че ние сме второ качество хора и не влизаме в страните, които са в Европейския съюз “, посочи експертът.
Д-р Христов добави, че кореспонденцията с университеската болница в град Есен, Германия, е спряла. „ В рамките на три седмици Агенцията е изпратила 3 писма до клиниката “, изясни той. Д-р Христов разясни, че отговорите от немската клиника са, че не престават да търсят метод като беседват с разнообразни институции по тази причина да одобряват български пациенти за белодробна трансплантация. „ В последното изречение в това писмо написа следното: Относно незабавните пациенти в България заявяваме, че сега лекуване не може да бъде осъществено “, уточни още шефът на Агенцията по трансплантация.
По-рано шефът на УМБАЛ " Света Екатерина " проф. Генчо Начев съобщи, че в миналото сме били пионерите в използването на сърдечните трансплантации на Балканите, само че изоставаме от прилежащите страни и трансплантационната ни стратегия действа на все по-ниски обороти .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР