Имаме данни от реалната практика вече и като цяло ефектите

...
Имаме данни от реалната практика вече и като цяло ефектите
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Прекаралите COVID-19 да не бързат с ваксинирането

Имаме данни от действителната процедура към този момент и като цяло резултатите от имунизациите са доста положителни, даже отлични, това сподели пред NOVA NEWS пулмологът от Министерство на вътрешните работи болница - София доктор Александър Симидчиев.

" Относно имунизациите има два вида говорене - здравно и политическо, двете би трябвало да се разделят. Трябва да се приказва доста повече върху медицинските проблеми ", безапелационен е пулмологът.

" Прекаралите Коронавирус не е нужно да бързат да се имунизират. При новите ваксини алергените са извънредно малко, по-скоро страничните резултати са болки в мускулите, повдигане на температура, отичане и зачервяване на мястото, където е сложена имунизацията, само че те са за малко време ", разясни още експертът.

Д-р Симидчиев осведоми, че към този момент има резултати, които демонстрират, че при слагане на първата доза се получава 50% отбрана на организма от вируса, а при втората се отива над 80%. Той показа и заключението, че слагането на имунизацията не е подобен проблем за хроничноболните, както се е предполагало, като същото важи и за онкоболните.

" Ваксините са единствения метод да се върнем към естествения си живот ", заключи доктор Александър Симидчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР