Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на

...
Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на
Коментари Харесай

Зам. здравният министър: Тече проверка за фалшиви хоспитализации и в Пирогов

" Имаме данни и предварителни сигнали за нарушавания във връзка с НЗОК и за подправени хоспитализации в " Пирогов ". Към момента в лечебното заведение тече инспекция. Не става въпрос за чистка, само че в страната и София има няколко проблеми лечебни заведения ". Това сподели в зам.-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

Той добави, че Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести е в извънредно неприятно положение.

Сертификатите за COVID-19

" Казусът с издаването на документи и антигенните проби не зависи от Министерството на здравеопазването, а от Европейската комисия. Водят се диалози и тече процедура. Ще настояваме този проблем да се уреди. Предполагаме, че до 15 юни всичко ще е ясно ", изясни Петров.

За Агенцията по вписванията

" Все още не сме получили отговор от Правосъдното министерство. Реакцията беше по-скоро предизвикана от проблема с " Александровска " болница. В " Лозенец " има обжалване и прекъсване не всъщност, а прекъсване по вписването от Софийски градски съд. По същия проблем има тъжба и от " Александровска " болница, само че решението на съда е негативно. Те отхвърлят да спрат вписването. Спира го Агенцията ", разяснява Петров.

" Не е работа на Агенцията да ревизира учредения. Те се ревизират от съда. Работата на Агенцията е да направи вписването. Не им е работа да преценят дали някой написа грамотно ", прибавя зам.-министърът.

За престъпните трансплантации

" Агенция " Медицински контрол " е сезирала ДАНС и здравния министър за тези случаи. ДАНС е препратила информацията и до ГДБОП. Не предстои на подозрение, че някогашният здравен министър е бил сезиран за тези случаи ", изясни Петров.

По негови думи процесът към тези противозаконни трансплантации е траял към година и половина.

" В украински вестници се появи информация за умрял донор. Извършваме инспекция и по тези сигнали ", сподели още Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР