Имаме данни, че ВМРО-ДПМНЕ и Левица“ планират да окупират гроба

...
Имаме данни, че ВМРО-ДПМНЕ и Левица“ планират да окупират гроба
Коментари Харесай

Виктор Стоянов: Очакваме провокации на честванията на Гоце Делчев на 4 февруари в Скопие

Имаме данни, че ВМРО-ДПМНЕ и „ Левица “ възнамеряват да окупират гроба на Гоце Делчев и църквата „ Свети Спас “ и да не разрешат на българите да слагат цвете на гроба му. Това ще още един образец по какъв начин избрани кръгове в обществото и партии в Северна Македония основават ненавист и разделят двата народа, вместо да ни сближават.

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTim ръководителят на фондация „ Македония “ и цивилен деятел Виктор Стоянов.
Тези хора намерено декларират, че не трябвало българи да стигнат до гроба на Гоце Делчев да сложат едно цвете. Как си представяте, че с тези хора ние ще градим другарски връзки.
Християн Пендиков се усеща по-добре по негови думи и към този момент е отвън интензивно поделение, уточни Стоянов.

„ Полицията не е подхванала ограничения против тези, които го заплашваха даже и в болничното заведение, откакто беше пребит. Вероятно това е една от аргументите за изказванията на МвнР, че към този момент нашият дипломат остава в София и прекратяваме настоящите междудържавни планове “, акцентира ръководителят на фондация „ Македония “.

Според него реакцията на Външно министерство е вярна.
Когато имаш физически набези над българи, жители на РСМ и неработещи институции за тях, няма по какъв начин да се разискват други по-дългосрочни планове и стратегически взаимни действия, имайки ужким прелестни връзки, до момента в който пребиват наши сънародници там.
„ Похвално е, че Буяр Османи пристигна да посети Християн. Не е похвално, че хвърли виновността за това нахлуване индиректно върху самата България и българите “, разяснява Стоянов.

По думите му няма потребност от ново несъгласие, тъй като РСМ по този начин или другояче не договаря сега с Европейски Съюз.

Стоянов означи, че омразата към България и българите се усилва лавинообразно, 

„ Стоянов акцентира, че Северна Македония би трябвало да вземе незабавни ограничения и да промени държанието на самите си институции към хората с българско съзнание, другояче няма да имам прогрес в връзките ни “, акцентира ръководителят на фондация „ Македония “.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР