„Имаме данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора, е бил пазен

...
„Имаме данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора, е бил пазен
Коментари Харесай

Венци Боксьора е бил пазен от полицията

„ Имаме данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора, е бил защитаван от полицията като очевидец, ще се ревизира. Това по никакъв метод не му дава право да безчинства над хората”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в ефира на „ Събуди се” по NOVA.

За случая с Венци Боксьора от Световрачене

„ Не би трябвало да бъде по този начин, има пропуски от страна на полицията, заради което се прави сложна инспекция във 2-ро районно управление (на МВР), с цел да откри за какво се е стигнало до този абсурд една тайфа, която да тормози в продължение на години няколко обитаеми места. Това е неприемливо. При съществуване на отговорно държание от страна на полицейски чиновници, замитали казуса, ще бъдат взети надлежно нужните дисциплинарни мерки”, изясни Тодоров. Заради скандалния проблем, началникът на второ районно ръководство в София през вчерашния ден е бил отхвърлен от служба. Заместник – началникът на Столична дирекция на вътрешните работи Мариан Билалов пък подаде оставка.

„ Проверките ще продължат и всеки, който е позволил някакво деяние или безучастие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност. Нашите старания са в посока определяне на това имало ли е полицейски чадър над Венцислав Дамянов. При определяне на такива данни, ще бъдат взети най-строги мерки”, уточни Тодоров. Той изрази насладата си, че хората по-спокойно подават сигнали и спомагат на полицията.

За поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи

Тодоров е основен секретар на Министерство на вътрешните работи от два месеца. Той съобщи, че чиновници, които си извършват съзнателно и прецизно отговорностите, няма да имат проблеми с кадровото си израстване. „ Служители, които са демотивирани, неглижират служебните си отговорности, ще претърпят наказания за съответното си държание. Държа на няколко неща – дисциплинираност и единоначалие, етично отношение към жителите и недопускане на корупционни прояви от страна на персоналния състав”, акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той изясни, че при встъпването му в служба към този момент са били заменени доста ръководители, самият той не е правил рокади, с изключение на тази във 2-ро районно управление (на МВР).

За полицейското принуждение под колоните на Министерския съвет

„ Бяха разпоредени нови инспекции по въпросния абсурден случай, който като държание е неприемлив и поразителен. В хода на тези инспекции бяха открити още 12 отговорни служителя, по отношение на които са почнали инспекции. Успоредно с тази, са стартирани още няколко инспекции. Общо към 20 служителя са проверявани. Дисциплинарните производства ще приключат до дни и ще бъдат наложени нужните наказания”, сподели Тодоров. Според него аргументите за случая са сложни – липса на задоволително положително образование, неправилни тактически дейности от ръководителите, недобър инструктаж. „ Всеки един по веригата – от ръководителя до изпълнителя, ще получат наказване. Те са такива, каквито планува закона за Министерство на вътрешните работи, в това число дисциплинарно уволнение”, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

За пазаруването на гласове

Има няколко сигнала за пазаруване на гласове, формирани са две досъдебни производства. Установени за разнообразни способи за търговия с избор. „ Предлагат се дърва за огрев, махане на версиите от магазините, в които обществено слаби пазарят, изобретателни са хората. Има случаи на погасяване на вноски във компании за бързи заеми на хора, които просрочват отговорностите си. Един глас се търгува сред 40 и 100 лева, зависи от региона”, разкри Тодоров. Над 100 са досъдебните производства след изборите през юли. По статистика от тези 100 половината са за една партия, 1/3 за друга партия, за останалите партии имало по 1-2 досъдебни производства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР