Имаме дълбок, стомашен страх от това да се защитим от

...
Имаме дълбок, стомашен страх от това да се защитим от
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Имаме дълбок, стомашен страх от това да се защитим от Русия

Имаме бездънен, стомашен боязън от това да се защитим от Русия. Затова и при случая " Грозев " реакцията на институциите се забави. Имаше доста предизвестия, че България се употребява като „ свободна зона “ за съветските служби, изключително за военното разузнаване. Смяташе се, че България е толкоз подчинена, тъй като това е надали не дължимо – да предоставим територия, да предоставим приближен и лоялен персонален състав, който да обслужва избрани ползи на Кремъл. Това съобщи в студиото на PrimeTime по Euronews Bulgaria дипломатът Елена Поптодорова.

" За България е доста мъчителна еманципацията от съветската взаимозависимост. Тя напредва, само че доста постепенно. Аз считам, че трябваше дори да бъде контрирана незабавно госпожа Митрофанова, която даде това неуместно пояснение, че Христо Грозев бил търсен, с цел да му кажат, че не го желаят в Русия. Ами той си има черен щемпел от 6 или 7 години ", добави тя.

Поптодорова приказва и по тематиката с влизането ни в Шенген. " За да влезем в Шенген най-много би трябвало да ни имат доверие. Ние би трябвало да свалим въпросителните от нидерландска страна. Вярно е, че България е изпълнила техническите критерии, само че с изключение на техническа страна, има и една доста по-важна страна – оценката на една страна. Това е правоприлагането. На нас това ни е слабост от много време ", сподели тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР