Имаме богат опит, а и конкуренцията е ожесточена, както никога

...
Имаме богат опит, а и конкуренцията е ожесточена, както никога
Коментари Харесай

Директорът на фирмата изграждаща Тол-системата: Само в България плащате за всички пътища с винетка

Имаме богат опит, а и конкуренцията е яростна, както в никакъв случай до момента. Така Михаел Вебер, изпълнителен шеф на „Капш телематик технолоджис България“, която ще построява тол-системата, изясни пред „Капитал“ обстоятелството, че компанията му е предложила цена от 150 млн. лв., при 200 млн. предстоящи от страната.

Той уточни, че Унгария има най-сходната система с тази, която ще се сътвори в България.

„Но главната разлика с всички страни са пътищата. България е единствената страна, в която водачите заплащат за всички пътища посредством винетката. В другите страни не е по този начин – водачът заплаща за автомагистралите.

В България тол-системата ще бъде държавна. В други страни е частна – като в Италия и Испания. Сега да вземем за пример общата европейска система дава опция да се премине през Австрия, Германия, Испания, Италия, Франция единствено с едно устройство в камиона. В Унгария да вземем за пример това към момента не е приложено. В прилежаща Румъния към този момент няма тол-система и не знаем какво решение ще вземат в бъдеще. В другите ви съседи – Гърция, Сърбия и Македония, няма да има механически проблеми. Макар те в този момент да употребяват по-стар модел на заплащане, това може би ще се промени след време. В България да вземем за пример дебатът стартира преди 8 години. В други страни процесът бе по-дълъг“, разяснява Вебер.

Той призна, че не е сигурен дали системата ще може да бъде подготвена до края на идната година, както желае държавното управление.

„В България ще разчитаме на локални компании поради техните знания за вътрешната среда. Например ще работим с компанията „Ита““, заяви Вебер.

По думите му нарушителите по пътищата към този момент ще бъдат разпознавани по различен метод, не посредством камерите. „Ще се пресмята времето им на пробег от един пункт до различен. И на място ще знаем дали има нарушаване. Това се прави в Сърбия. Технически е допустимо, само че още веднъж е законов въпрос“, изясни Вебер.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР