Имаме български граждани, които са поискали евакуация. Това са 363

...
Имаме български граждани, които са поискали евакуация. Това са 363
Коментари Харесай

Ирена Димитрова, МВнР: 363 души от Киев и около 150 души от Одеса са поискали евакуация

Имаме български жители, които са поискали евакуация. Това са 363 души от Киев и към 150 души от Одеса. Те ще бъдат извозени с три рейса от Одеса и четири от Киев. Това сподели на брифинг заместник-министърът на Министерство на външните работи Ирена Димитрова.

„ Работим с Министерството на защитата за техни рейсове, те са в подготвеност. Гъвкави сме, имаме опция за вътрешен превоз до една точка, след това с наш превоз до границите. Довечера постройката на Министерство на външните работи ще бъде осветена с цветовете на знамето на Украйна в символ на взаимност.

В посолството ни в Киев също има настанени към този момент хора. Там по тяхна оценка не са директно застрашени, защото няма стратегически обекти в близост и не се чакат ракетни удари, само че има опасения от цивилното население от силови групировки и от разнообразни други групировки. Ние сме инструктирали посолството да предприеме поетапна евакуация, откакто окаже подпомагане на всички български жители там. Остро осъждаме извънредно нападателните съветски военни дейности против Украйна и оказваното подпомагане от Беларус. Това е жестоко тъпчене на интернационалното право и считаме това за акт на експанзия против самостоятелна държава”, добави още Ирена Димитрова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1148412285985550
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР