Имаме амбицията и работим да бъдат изплатени още на 1

...
Имаме амбицията и работим да бъдат изплатени още на 1
Коментари Харесай

Шефът на НОИ обясни за пенсиите и добавките

" Имаме упоритостта и работим да бъдат изплатени още на 1 февруари, директно след приключване на месеца. Данните, които чакаме за изплащането на тези 75 лв., би трябвало да ни бъдат предоставени до 25-ти януари от Министерството на здравеопазването ", съобщи Иванов.

Всички пенсионери, без значение дали са навършили 65 години или не, ще получават еднократната добавка от 75 лв., в случай че се имунизират в интервала от януари до юни, посочи общественият министър Георги Гьоков пред депутатите: " Това заплащане от 75 лв., този тласък от 75 лв., ще бъде получен от всеки пенсионер, който сложи първа доза, сложи бустерна доза, или приключи през този интервал - от януари до месец юни, имунизационния си проект, т.е. трите дози ".

За облекчение на възрастните Национален осигурителен институт приготвя документ, в който ще е разказано коя сума е пенсията и коя добавката или добавките, в случай че са повече от една. Възрастните, които имат ПИК на института, ще могат да го виждат онлайн.

От февруари ще има хора, които с изключение на пенсията си, ще получат Коронавирус добавката от 60 лв., добавка за компенсиране на прихода (ако са в графата с по-малки суми януари по отношение на декември) и имунизационната еднократна добавка от 75 лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР