Имамът Абделбаки ес Сати, заподозрян, че е радикализирал терористите от

...
Имамът Абделбаки ес Сати, заподозрян, че е радикализирал терористите от
Коментари Харесай

Имамът, радикализирал терористите от Каталуния, трябвало да бъде експулсиран, но съдията го оставил

Имамът Абделбаки ес Сати, обвинен, че е радикализирал терористите от Каталуния, е трябвало да бъде експулсиран, само че през март 2015 година арбитър анулирал заповедта за това, заяви испанското правораздаване.

Мотивът на съдията бил, че имамът не представлявал заплаха.

Съдия от Кастельон, град в Източна Испания, в който Абделбаки Сати излежавал присъда от 4 години за трафик на опиати, решил, че мароканецът поставя старания за интеграция в испанското общество, се споделя в изказване на правосъдните управляващи.

Абделбаки ес Сати, който беше на 44 години, почина предходната сряда при гърмеж в къща в Алканар, където атентаторите приготвяли експлозиви. Той живееше в град Рипол в Северна Каталуния, откъдето са и огромна част от терористите, направили нападенията в Барселона и Камбрилс.

Смята се, че имамът е радикализирал членовете на терористичната група, формирана главно от братя и от доста младежи.

Един от останалите живи членове на групата сподели през вчерашния ден в съд в Мадрид, че имамът желал да извърши гибелен атентат.

В Рипол хората го разказват като човек, който говорел малко и не се отклонявал в проповедите си и от предписанията на Корана.

Абделбаки Сати на няколко пъти е ходил Белгия. Там той е бил за три месеца при започване на 2016 година

Междувременно каталунските управляващи приканиха испанския кралски замък да отстрани от уеб страницата си фотоси с потърпевши при атентатите деца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР