Имам усещане, че управляващите се чудят от къде да съберат

...
Имам усещане, че управляващите се чудят от къде да съберат
Коментари Харесай

Подготвят ли задкулисно нова тесла срещу топлофикациите и търговците на ток?

„ Имам чувство, че ръководещите се чудят от къде да съберат пари. Последното нещо, което е измислено е, тези пари да се съберат от производителите и търговците на ток. На базата на една европейска инструкция. В нея ясно и тъкмо е казано от какви производства да се наложи спомагателен налог. В обособен член газовите централи категорично са изключени ", съобщи ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения инж. Кремен Георгиев

" Обаче това не пречи на създателите на този закон, който към момента се разисква. Там написа, че всички, които нещо печелят, би трябвало да заплащат. Там подмолно са вкарани и топлофикациите. Няма по какъв начин да не се забележи от хората, които четат тези неща. Силно се надявам това да е просто недомислица. ", сподели още гостът на Ганиела Ангелова по въпроса с проектозакон за спомагателни ограничения против високите цени в енергетиката.

По думите му това е следващата тесла против топлофикационните сдружения. В същото време стартира сезонът, в който разноските за газ са неведнъж повече. Всъщност тази тесла рано или късно ще удари освен топлофикациите, само че най -вече потребителите.

" На всеки човек му би трябвало температура, която обезпечава комфорт. Това не е 15 градуса, а най-малко 20. За да се обезпечи тази температура би трябвало сила, която би трябвало да се създаде, за което би трябвало да се изхарчат горива. ", акцентира Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните сдружения попита какво вършат в този подготвян проектозакон търговците на ток и топлофикациите, откакто в европейската инструкция ги няма.

" В кръга на шегата, може би би трябвало да се веселя, в случай че този парламент няма да проработи, тъй като няма да има кой да одобри този закон, в случай че той се внесе. По този проектозакон продължава да се работи интензивно.

 

Комуникираме, само че за в този момент нищо не са ни дали отговор. Топлофикациите сега са на ръба и няма да могат да заплащат горивото. Това към този момент значи същински банкрут. " разяснява още Георгиев.

За край той удостовери, че съгласно информацията, с която разполага и изказванията на Булгаргаз, газът за зимата е обезпечен.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР