Имам съмнения, че прокуратурата ще докара докрай подобно разследване.Това обяви

...
Имам съмнения, че прокуратурата ще докара докрай подобно разследване.Това обяви
Коментари Харесай

Бойко Рашков : Имам съмнения, че прокуратурата ще докара докрай подобно разследване

Имам подозрения, че прокуратурата ще докара до дъно сходно следствие.

Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков в неделя следобяд пред Нова тв във връзка задържането " по необходимост " в четвъртък вечерта на някогашния министър председател Бойко Борисов, пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

" При различен основен прокурор това щеше да бъде увенчано с обвинителни актове. Ще правим следствия, ще ги пращаме на прокуратурата и ще чакаме отговори тя какво е направила ", добави той.

Той центрира отговорите си към ролята на прокуратурата. Според Рашков тя бди над ползите на някогашните ръководещи. Пристъпването към задържане " по необходимост " било определено, с цел да не постъпи държавното обвиняване както нормално - да потънат материалите. По думите му било целеустремено, че в петък вечер при брифинга на прокуратурата били назовавани имена и изнасяни детайлности, тъй че при вероятно стигане до съд, процесът да бъде злепоставен.

По отношение на известието на Министерство на вътрешните работи, че Менда Стоянова е арестувана, вътрешният министър въпреки всичко призна: " Може би е позволена неточност. Смятам, че не е умишлена ". Стоянова в нощта на арестите сподели, че си е в дома, тям няма полиция и нищо не се случва. По-късно известието беше изтрито от уеб страницата на вътрешното ведомство.

Рашков регистрира, че счита, че има депутати от ГЕРБ, чийто имунитет би трябвало да бъде пожелан от основния прокурор. Иван Гешев обаче нямало да го направи. Рашков отхвърли да назове имена, тъй като по този начин щяло да се одобри, че показва с пръст избрани хора.

" Премиерът изиска да свидетелства и го направя. Нека да отчетем това. Петков е първият министър председател, поискал да даде показания по едно наказателно произвеждане ", похвали своя шеф в държавното управление Министерство на вътрешните работи шефът.

Той удостовери, че това се е случило в кабинета на министър-председателя.

Според Рашков няма никаква спънка да бъде разпитан по видео връзка Васил Божков, нещо, което от прокуратурата до момента не са създали. Сутринта шефката на спепрокуратурата Валентина Маджарова разгласи, че това не е допустимо, защото има " процесуална спънка за това - Наказателно-процесуален кодекс не разрешава това да бъде осъществявано посредством обществените медии ".

Бойко Рашков разяснява и замесването на името на европейската прокуратура в тази ситуация с арестите.

" Свързването на визитата на Кьовеши със случилото се вечерта е една небивалица. Главната цел е да се провокира някакъв скандал. Не съм приказвал с Кьовеши по идните арести, естествено ", сподели той.

" Няма да бъда прецизен, в случай че ви кажа да или не, дали европейските прокурори имат нещо общо с следствието за Божков. По-скоро считам, че да, имат нещо общо. И в идващите дни считам, че ще получим тази информация ", добави министърът. На уточняващ въпрос сподели, че тя ще е обвързвана с нуждата да бъдат снети процесуално годни показания от Васил Божков, който се намира в Дубай.

Той означи и че е наясно, че ГЕРБ има информатори в Министерство на вътрешните работи. " Това не е загадка за никого ".

" Нямам терзания, че ще изтича информация. Действията са осъществени законосъобразно. Това са чиновници, които са работели по времето на Борисов като министър председател. Една част са познати с Арнаудова, други с други представители на ГЕРБ. Слушах Менко Менков (адвокатът на тримата- бел. ред) - той споделя неща, които може да научи единствено от проверяващите ", означи още Рашков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР