Имам предложения, но моят живот е уреден и постове не

...
Имам предложения, но моят живот е уреден и постове не
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Не съм оптимист за честен конгрес на БФС

Имам оферти, само че моят живот е организиран и постове не ме блазнят

- Стилияне, изпратихме 2023 година. Каква беше - добра или неприятна.

- Щом сме здрави, имаме късмет да вършим положително и да се борим за правдивост е добра.

- Какво очакваш от 2024 година?

- Най-вече здраве и смяна в българския футбол. Вече станаха доста години на провали и негативност към него. Дано новата години донесе повече радостни моменти за всички фенове на българския футбол. Но това може да стане единствено когато се промени управлението на БФС. Голяма част от тези ръководители одобриха позициите си за даденост. Забравиха какви са техните отговорности, цели и цели за развиването на футбола в една страна с футболни обичаи.

- Името ти се спряга за един куп позиции - от кмет до министър.

- Няма неприятно. Предложения постоянно е имало. Някои от тях са много изкушаващи и мъчно се отхвърлят. Много хора на мое място биха приели, без да се замислят, само че моят живот е организиран и не ме блазнят. Понякога би трябвало да си реалист, да знаеш какви качества имаш, с какво можеш да бъдеш потребен и дали може да си съответен за тези позиции.

- Идва конгресът на БФС. Какво да чакаме от него?

- Силно се надявам за един почтен и транспарантен конгрес, само че още с първите стъпки и решения на изпълкома - къде да бъде той и невписването в Търговския указател на изпълняващия длъжността президент - ме карат да не бъда оптимист за почтен конгрес. За страдание, последните години се приказва доста малко за същинските проблеми във футбола. Всичко е свързано със зависимости и корумпирани конгреси и начин на деяние.

- Кой е най-големият проблем в българския футбол сега и по какъв начин може да се реши?

- Най-големият проблем на българския футбол е, че системата не действа като цяло. Българският футбол е изостанал във всяко едно отношение като развиване и това идва от ръководещите и метода им на мислене - от най-високото равнище до най-ниското. Всеки с друго мнение от това на провалилите се до момента ръководители се смята за зложелател на българския футбол. Дали зложелател на футбола, или на подмолните процеси през всички тези години на провали. Това ще го оставя на читателите да го преценяват.

- Познаваш добре националния селекционер Илиан Илиев. Може ли да се чака той да обърне посоката на националния тим? Или ни чака още една година без победа.

- Познавайки Илиан Илиев като човек, треньор и някогашен съотборник, мисля, че е верният, само че много просрочен избор. Пожелавам на Илиан Илиев и тима положителни резултати и да донесат най-малко малко радостни моменти за българския почитател.

- Направи най-сетне бенефис в България. Каква е равносметката?

- Равносметката ще се направи, откакто дарим и помогнем на колкото се може повече хора в потребност. Финализираме договорите с болници в цялата страна и всичко ще бъде оповестено напълно скоро пред обществеността. Един мач, който ще остане в съзнанието на хората с страстта, идеята и срещата със световноизвестни звезди. За мен и моето семейство остава необикновено преживяване и последно довиждане на футболния терен пред невероятната българска аудитория. Искам още един път да благодаря на всички, които ни поддържаха на 6 септември. Най-вече на хората по трибуните на " Васил Левски ". Беше незабравимо преживяване.

- Имаш ли проекти за ново събитие през 2024 година?

- Всяка година фондация " Стилиян Петров " има събитие. В близко бъдеще ще обявим и идващото.

- Бившият ти тим " Астън Вила " внезапно изригна в Англия. На какво се дължи това?

- Много окуражени за триумф притежатели, един постоянен треньор и дълготраен проект на деяние. Клуб, който влага доста средства в цялостната конструкция за развиване с невероятни експерти във всяка една сфера. Това, което ние забравихме в България.

- Има ли сега български футболист, който да е конвертируем за някое от топпървенствата?

- Категорично не. Трансферите в последните години демонстрират тъкмо това. За страдание, топпървенствата нямат интерес към българския футболен артикул все още и от много време насам. Което е доста притеснително и потискащо за тях.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР