Имам особената привилегия днес да ви представя кандидатите на коалицията

...
Имам особената привилегия днес да ви представя кандидатите на коалицията
Коментари Харесай

Васко Вътев за „Южен“, Лилия Недева – за „Тракия“

Имам особената привилегия през днешния ден да ви показва претендентите на обединението за двата най-бързо растящи като население региони на града – Южен и Тракия.
Така Славчо Атанасов, претендент за кмет на града, стартира представянето на идващите двама от претендентите си за районни кметове от коалиция „ Съединени за Пловдив “. За регион Тракия в надпреварата влиза Лилия Недева от “Партия на зелените ”, а за Южен – Васко Вътев от ВМРО-БНД.

“Лилия Недева като че ли е родена да бъде кмет на Тракия, извънредно квалифициран икономист и админ е, с насъбран стаж както в общинската администрация, по този начин и в Парламента и в ПАСЕ.

За Васко Вътев като претендент за Южен мога да кажа единствено, че ще се окаже изправен пред голямо предизвикателство, тъй като град Пловдив се разраства на юг и на запад, т.е. и в неговия регион, а също така в идващите години там ще се построява Южният обходен колектор на Пловдив, а това значи съвършено обмисляне на дейностите, в случай че желаеме да опазим спокойствието на жителите.

Говоря от персонален опит. Северният обходен колектор, който беше приключен в моя по мое време, беше план, траял в няколко следващи мандата – на кметовете Гърневски, Чомаков и моя. За да бъде приключен в период обаче, разпоредих да се работи и нощна промяна, на светлини. Лично направлявах дали изпълнителите съблюдават графиците, имат ли нужните хора и техника на терен. Защото знам, че това безпределно разкопаване е извънредно усложнение за жителите на какъв да е регион.

С Южния обходен колектор още първоначално са направени няколко огромни неточности в организацията. За страдание, те може и да се задълбочат, тъй като е сбъркана логиката на разкопаването – кой сектор след кой следва, по този начин ли би трябвало да е съгласно времевите графици и за какво.

За да помогнем на хората на място, ще се наложи незабавно да съберем всички – общината, държавния холдинг-възложител, реализатор на плана и жителите – на една маса и да излезем с решение! ”, добави той.

“Тракия е регион, който на доктрина се ръководи елементарно – относително съвременно градоустройство, инфраструктура от 80-те години на предишния век, т.е., за град като Пловдив – относително нова, шир, зелени площи, магазини, учебни заведения.

В последните години регионът загуби доста от тези си преимущества. Жителите му от дълго време слагат презастрояването и унищожаването на зелени площи и междублокови пространства измежду сериозните проблеми на Тракия.

Състоянието на вътрешните улици и тротоарите също е сериозно и ремонтите там би трябвало да бъдат измежду първите по приоритет на идващия кмет.

Но, в случай че има проблем, с който си коства кметът да се заеме незабавно, в случай че стана кмет на региона, това е теренът за нов кампус на Математическата гимназия зад SPS-а. Апетитите за този терен са доста и мощни, до момента в който не стартира планиране и осъществяване на първите стадии, локалната администрация не би трябвало да го изпуска от взор ”, сподели претендентът за кмет на Тракия Лилия Недева.

“Район Южен, или както е по-известен като Кючук Париж, през последните години се трансформира в най-многолюдния пловдивски регион. Проблемите му са характерни, някои са свързани точно с бързото разгръщане, други – с остаряла инфраструктура и безкрайни, зле планувани поправки.
Прословутата към този момент дупка на улица “Петър Стоев ” е типичен образец за последното! Доказателство, че когато нещата се вършат без проект, жителите страдат. Нашата работа в този момент е да помогнем този проблем да бъде решен бързо, в името на сигурността на хората, живеещи в близост ”, изясни целите си претендентът за областен кмет Васко Вътев.

“Всеки един от тези два региона е по-голям от Пазарджик, Смолян или Хасково – от съвсем всеки регионален град в Южна България. Подкрепете тези хора, те имат вяра, че Пловдив заслужава по-добро ръководство “ – сподели Георги Колев от ЗС „ Ал. Стамболийски “.

“Най-страшното за Пловдив следва и бъдещите “жертви ” ще са точно бързорастящите региони Южен, Западен и Тракия. Всеки квадратен метър в Пловдив ще бъде обект на строителен интерес. Детройт и Бирмингам имат еднакъв стопански профил с Пловдив, само че и двата града банкрутираха.

Пловдив сега е спалня. Ако пристигна Илън Мъск и желае да си направи тук фабрика, може да му предложим единствено да настани негови чиновници тук, а фабриката ще е в друга община. В Пловдив има 40 000 студенти, които годишно оставят към 1 милиард лв. в стопанската система на града. Трябва да създадем по този начин, че тези младежи да останат и да работят тук. Да развиват бизнес с висока добавена стойност и тогава ще станем Сиатъл “, добави той.

„ Нашата коалиция си е сложила за цел не да ръководи политически, а с добър екип от специалисти. Виждаме, че чисто партийното ръководство вреди на града. Приоритетите на нашите претенденти ще се дефинират от публичния, а не от партийния интерес “, съобщи Владимир Кисьов от ВМРО-БНД.

“Политиката на екипа на Славчо Атанасов ще е да работи със прилежащите общини по така наречен интегрирани планове ”, добави той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg