Имам още работа да свърша, има много заплетени казуси в

...
Имам още работа да свърша, има много заплетени казуси в
Коментари Харесай

Попитаха кмета Николов дали ще се бори за нов мандат, той отговори и на други въпроси

Имам още работа да свърша, има доста заплетени проблеми в града, в това число и в самия център на Бургас с прословутата дупка. Докато не решим тези проблеми ми е мъчно да отговоря. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов, запитан по bTV дали ще се кандидатира за нов мандат.

Според Николов не е допустимо да има предварителни парламентарни избори, проблемите в обединението се случат от самото й начало и постоянно се излиза със зрели решения, сподели кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов. Той добави, че дали оставките на тримата министри ще бъдат признати в същия тип, в който са подадени, ще стане ясно в понеделник на съдружния съвет. 

" Трагедията в Своге беше мотив да прегледаме всички наши контракти и да засилим контрола по повод гаранционното обслужване на тези прави ", уточни той и добави, че виновността не е повече персонално в министрите, само че и във лидера на транспортното средство.

Един от проблемите на Бургас е обвързван с високото строителство. Хората недоволстват от високите здания към Морската градина, само че по проект всичко е изрядно.

" Със основаването на жилищните комплекси, с техните проекти е планувано високо застрояване, което в огромната си част е 8, 10, 12, 16, 18, до 20 етажа ", уточни Веселина Илиева, основен проектант на община Бургас.

Дори се стигна до митинги поради последната строяща се постройка. " Протестите на жителите бих споделила, че са по-скоро свързани със самия факт на строителството, тъй като кварталът е интензивно е застроен ", уточни архитектът.

Николай Колев от Гражданско съдружие " Инициатива Бургас " уточни, че всички документи са противозаконни. Административният съд също взема решение на първа инстанция, че строителство е нелегално.

Деница Колева, също представителна сдружението разяснява, че отделянето на имот, като независим е нелегално.

Въпреки това строителството продължава. " Не можаха да се преборят с властта, всички знакови здания в Бургас, хората, които финансират тези градежи, са едни и същи ", изясни някогашният омбудсман Таню Атанасов.

" Сградата, която е пред Пантеона, един от участниците в строителството и в операциите е Бенчо Бенчев, в тази постройка това име също попада и в региона " Пиргос ", плюс парче земя, са закупени от въпросния Бенчо Бенчев ", прибавят от самодейността. Те са завели дело и за идния градеж.

Кметът Димитър Николов изясни, че общината се оправя съвършено и добави, че казусът идва от това, че Бургас е ощетен откъм територия. " Когато имаме лимитирана територия сме длъжни да създадем симбиоза сред жилищата и зелените площи. Това е проблем на всички огромни градове ", съобщи той и добави, че това би трябвало да става без законови нарушавания.

Николов уточни, че познава Бенчо Бенчев и той е прочут в целия град. " Не съм му гостувал, само че знам къде живее, минавам постоянно оттова ". По думите му Бенчев не е финансирал нито ГЕРБ, нито мероприятия в града.

Отпушването на нашия район ще стане като се развие новата идея за четирилентовите пътища, сподели още Николов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР