Имам намерение да предприема конкретни действия по отношение на главния

...
Имам намерение да предприема конкретни действия по отношение на главния
Коментари Харесай

Бойко Рашков пак каза, че възнамерява да предприеме действия срещу главния прокурор Иван Гешев

Имам желание да подхваща съответни дейности във връзка с основния прокурор Иван Гешев и уронване на престижа на правосъдната власт - няколко пъти споделих и още веднъж ще повторя. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков незабавно откакто гласоподава на днешните предварителни парламентарни избори.

Действията ще бъдат учредени и съобразени напълно с Конституцията и закона. Не, дейностите против господин Гешев не са свързани със листата с магистрати и политици, които имат банкови сметки и имущество в чужбина, акцентира Рашков. Според него, прокуратурата би трябвало да предприеме съответни дейности в тази ситуация по повод нарушаване на данъчното ни законодателство. Рашков сподели и, че в случай че други страни са подали информация за недекларирано от български жители имущество и банкови сметки, следва разкриването на информацията да стане факт след съответните дейности на прокуратурата, с цел да няма законови нарушавания за конфиденциалност.
 Правосъдие за всеки с следващ митинг пред Съдебната палата " Правосъдие за всеки " с следващ митинг пред Съдебната палата
Инициативата " Правосъдие за всеки " с обичайния си митинг пред Съдебната палата и довечера. По данни на уредниците, фокусът дн...

По отношение на изборите, Рашков съобщи, че досега няма съществени изборни нарушавания.

Новината, че има избран брой магистрати и хора на висши обществени длъжности в органи на законодателната и изпълнителната власт, които не са заявили, че имат банкови сметки и имущество в чужбина,. В него се твърдеше, че сегашният основен прокурор Иван Гешев има банкови сметки в Швейцария и Монако, единствено че прокуратурата, под управлението на предходния основен прокурор Сотир Цацаров, изрично отхвърли. Именно поради този случай обаче държавното обвиняване уточни, че има общо 27 съдии, прокурори и следователи, които не са заявили свои, открити от ДАНС банкови сметки и парцели в чужбина, както и 11 лица, заемащи висши обществени длъжности в органи на законодателната и изпълнителната власт, намиращи се в същото състояние. За съответните 11 лица прокуратурата направи следното конкретизиране – " имат персонално или посредством свързани или подставени лица, банкови сметки в чужбина, недвижими парцели и/или друго имущество на забележителна стойност в чужбина, присъединяване в търговски сдружения в чужбина, в това число в офшорни компании, и са направили разноски и вложения в чужбина, които не са декларирани по надлежния ред пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ". След това прокуратурата заяви, че Национална агенция за приходите ревизира въпросните 38 души, само че от този момент насам няма други вести какво се случи с инспекцията.

Припомняме, че в края на юни служебният Министерство на вътрешните работи министър да каже имената на всички хора от въпросния лист, в случай че прокуратурата не го направи. Той даже съобщи, че ще го стори до края на предходната седмица, преди предварителните парламентарни избори на 11 юли. Това обаче не се случи.

Докъде публично стигнаха нещата с към този момент прословутия лист -!
 АКФ към КПКОНПИ: Проверяван ли е Гешев, по какъв начин се самопроверява Цацаров и по какъв начин е уредена срещата Цацаров – Денков?(ВИДЕО) АКФ към КПКОНПИ: Проверяван ли е Гешев, по какъв начин се самопроверява Цацаров и по какъв начин е уредена срещата Цацаров – Денков?(ВИДЕО)
В известие на Антикорупционния фонд до медиите във връзка последното им следствие „ Списък за бърз надзор: Историята на Веселин...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР