Имам информация във връзка с операцията по издирването на черната

...
Имам информация във връзка с операцията по издирването на черната
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Може да имаме информация от черната кутия на МиГ-29 до края на деня

Имам информация по отношение на интервенцията по издирването на черната кутия на МиГ-29, пилотиран от майор Валентин Терзиев. Черната кутия бе открита, бе извадена от повече от 70 метра дълбочина от дъното на Черно море. Това сподели пред публицисти служебният министър на защитата Георги Панайотов.

Той съобщи, че черната кутия към този момент е на борда на транспортен съд от българския военноморски флот, той ще дебаркира на пристанище Варна, където аероплан на Военновъздушни сили " Пилатус " ще я превозена до " Граф Игнатиево ", с цел да бъдат снети данните от нея.

" Докладът е, че външната обвивка на кутията е нарушена, само че имаме учредения да считаме, че вътрешната обвивка, която съдържа информация, е здрава и не е развалена. Информацията от нея може да бъде снета през днешния ден в границите на деня ", добави Панайотов.

" Тя ще даде информация за параметрите на полета, скорост на самолета, режима на работата на моторите, височина на самолета, траекторията на самолета, в какво положение са били лостовете у ръчките, дали водачът е подхванал нещо ненадейно, за което не е съумял да заяви ", уточни служебният министър.

Надявам се да се спрат всевъзможни спекулации, които се търкалят по медиите през последните няколко дни – ненужни и някои много безотговорни. Говорим за памет на един български воин майор Валентин Терзиев. Нека виновните органи си свършат работата и научим истината такава, каквато е “, сподели още служебният министър.

Панайотов изрази признателност към моряците от Военноморски сили, командирите им, началника на защитата и на всички, които точно и съвършено са изпълнили проекта за откриването и изваждането на черната кутия. Министърът благодари и на българска компания, предоставила гратис подводен уред.

„ Няма вид черната кутия да не бъде разчетена в България. Ако данните не са развалени, тя ще бъде разчетена тук “, добави той. По думите му другите черни кутии на МиГ-29 са с разнообразни характерности – някои устоят повече, а другите по-малко.

„ Няма версии, желаеме да установим обстоятелствата. Тогава ще ви осведомяваме за заключението на следствието. Лично отидох в Асеновград, с цел да изкажа съболезнования на фамилията на майор Терзиев. Изпитвам безпределно състрадание към болката на госпожа Димитрина Попова. Разбирам тежките моменти, които претърпява. Не желая по никакъв метод да разясня това, което споделя. Тя е човек, изпитва мощна болежка. Военноморски сили си вършеха работата от самото начало. Не зависят от медии, догатки, напън. Свършиха си работата прелестно. Те откриха игла в купа сено, на дъното в Черно море “, разясни Георги Панайотов.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/2818613941784125
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР