Имам голямата амбиция лицата, който трябва да се пенсионират, да

...
Имам голямата амбиция лицата, който трябва да се пенсионират, да
Коментари Харесай

НОИ: Предвиждаме всички документи за пенсиониране да са по електорнен път

Имам огромната упоритост лицата, който би трябвало да се пенсионират, да изпращат всички документи по електронен път и да не се постанова изобщо да идват на място, сподели новият шеф на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.

Той успокои всички, че институтът има задоволително пари, с цел да изплати нарастването на минималната пенсия, която стана 200 лв..
Ивайло Иванов, шеф на НОЙ: 14 милиона лв. ще са нужни до края на годината след нарастването на минималната пенсия до 200 лв.. Имам ги Национален осигурителен институт, всички би трябвало да са спокойни. Следващото нарастване е от юли следващата година, когато с 3,9 % се усилва отново минималната пенсия.
Той разяснява злоупотребата с болничните:
Ивайло Иванов, шеф на НОЙ: Проблем е злоупотребата с болнични, тъй като въпреки всичко е държавен запас това. След разбор ще имам среща с министерството на опазването на здравето, сумата на погашение при болничен ще се разяснява по-късно. Имаме благоприятни условия работодатели да апелират болнични, Национален осигурителен институт също може да го направи, в случай че имаме подозрения. Ако не са задоволителни тези ограничения, ще потърсим и опция за законодателни промени.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР