Имам голям опит във вкарването на България в чакалнята на

...
Имам голям опит във вкарването на България в чакалнята на
Коментари Харесай

Борисов: Промяната ни отдалечи с хиляди километри от еврозоната и Шенген

Имам огромен опит във вкарването на България в " чакалнята " на еврозоната - Европейския банков съюз. Знам по какъв начин работи нашето семейство, а " Промяната " ни отдалечи с хиляди километри от еврозоната и Шенген! 

 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на присъединяване си в полемика на тематика: „ Цената на оставането отвън Шенгенското пространство — въздействието върху България и Румъния “. Форумът се организира в София и е проведен от Българската стопанска камара - съюз на българския бизнес (БСК), взаимно с Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК).  

 

" Седмица преди изборите в Австрия едва ли е най-хубавото време да си приказваме по тази тематика, означи Борисов. Винаги съм гледал на Европа като на семейство, само че в това семейство всеки има своята задача. България свърши ли своята задача през последните четири години? Категорично не. С какви очи да застана пред австрийския канцлер и да кажа, че през последните години шенгенската външна граница се пази добре ", разяснява Бойко Борисов. 

 

От Дейвид Камерън до Виктор Орбан идваха на нашата граница да се учат. Балканският път беше затворен, уточни той. По думите на Бойко Борисов страната ни би трябвало да подсигурява на своите другари и сътрудници в Австрия, че пази добре външните граници на Европейския съюз, само че това може да се случи единствено, в случай че има устойчиво ръководство, разяснява Борисов. Ние бяхме за образец, сподели още той. 

 

" Пазех дружбата с Турция поради Европейския съюз. Сега Балканският път работи. Всеки ден при произшествия хващат по 5, по 10, по 20 мигранти. Виждате какво вършат в Европа ", продължи водачът на ГЕРБ.

 

" В деня, в който влязохме в Европейския банков съюз, се постави надзор върху банките. На 1 януари щяхме да влезе в еврозоната и Шенген. " Промяната " ни отдалечи с хиляди километри от двете цели. Трябва неотложно България да има постоянно държавно управление и да подсигуряваме на нашите австрийски сътрудници нулева миграция ", сподели Борисов.

 

" Не ви приказвам в бъдеще време - " we will ", приказвам ви в този момент какво би трябвало да се направи ", добави той.

 

" Искам още веднъж да си станем страната, гарантираща външната си граница, и тогава всичко ще се случи. Няма ли устойчиво държавно управление, няма ли ясна политическа отговорност, ще си вършим единствено мероприятия, ще си приказваме и ще си търсим други отговорни. Не мога да ви обещая нищо. Мога да обещая, че в случай че ГЕРБ е в ръководството, няма да сменя шефа на " Гранична полиция " (бел.ред. Антон Златанов), само че ще има политическа поддръжка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР