Имам големи съмнения дали ще бъде избрано правителство на ГЕРБ-СДС

...
Имам големи съмнения дали ще бъде избрано правителство на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Цяла България ще е опозиция на правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Имам огромни подозрения дали ще бъде определено държавно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Ако бъде определено обаче, не Българска социалистическа партия, а цяла България ще бъде съпротива на това държавно управление, безапелационен бе той. Едната партия има 26% поддръжка и 70 % отрицание, другата също има 25% поддръжка и едни 70%, които не я утвърждават. Стават 150% отрицание. Как това държавно управление ще организира политики, запита Свиленски.

Българска социалистическа партия постоянно е била поредна в позицията си по отношение на правосъдната промяна и тематиката основен прокурор, съобщи депутатът. Трябва да има механизъм за надзор върху актовете на основния прокурор, за отчетността на основния прокурор, тази тематика не е нова за нас, само че през годините тя беше експлоатирана от разнообразни политически сили, които когато си трансформират позицията се стига и до разтърсвания в страната, безапелационен бе той.

Надявам се, че сътрудниците от Правна комисия, които през вчерашния ден гледаха на второ четене предложенията за промени в Наказателно-процесуален кодекс да са изчистили съмнителните за противоконституционност текстове. Когато отчетът бъде импортиран в пленарна зала ще го обсъдим и всъщност с препоръчаните промени, съобщи Свиленски.

По отношение на протичащото се в правосъдната власт и това, че Висшия правосъден съвет дефинира като възможно настояването за премахване на Иван Гешев, Свиленски разяснява, че това е борба на лобита и борба за власт.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР