Имам доста песни, които подготвям. В момента работя по 10

...
Имам доста песни, които подготвям. В момента работя по 10
Коментари Харесай

K.LINA: Имам доста песни, които подготвям, римейкът на Гот е! дойде след като бях на концерт на братя Аргирови

" Имам много песни, които приготвям. В момента работя по 10 дема, които протоколирам. Посоката на музиката ми е по-скоро в жанр " Горчива дъвка ", не толкоз " Гот е ", просто тук нямаше по какъв начин да създадем песента по-dark или по-мистериозно. Аз обичам повече да върша dark-pop, по този начин му споделям. Идеята за римейка на " Гот е! " пристигна, откакто бях на концерт на братя Аргирови ". Това сподели в #EuronewsMusic певицата K.LINA, която показа новата си ария премиерно в ефира на Euronews Bulgaria и Радио Euronews Bulgaria. 

 

Идеята за римейкът, който направихме на " Гот е! " се роди докато бяхме на концерт на братя Аргирови в Пловдив предходната година. Бях извънредно впечатлена от музиката, шоуто, както и от различните генерации, които бяха на концерта. Имаше хора от всички възрасти. 

Аз съм родена година откакто в действителност тази ария е излязла. Режисьорът на видеото е бил на една година. Бяха доста щастливи, че работят по новия вид на песента с младежи като нас. Шегуваха се, че не схващат половината от думите, които казваме, защото използваме чуждици. Беше им доста занимателно. Останаха до края на снимачния ден с нас. Мислех си, че няма да им се стои повече от 3-4 часа, а те стояха, снимаха се с мен на всички сетове от видеото, които бяхме планували. 

Сценографията и режисурата са направени напълно от Румен Русев, който е и мой другар. Той надмина себе си, а актьорите са наши другари, които се погрижиха и за хубавите фрагменти, и за положителното въодушевление.

Запознах се с братя Аргирови, аз им предложих да създадем този план. Пуснах им неиздадени мои песни, те доста харесаха текстовете, музиката. Много са много лежерни и приятни за другарство хора. Даже ми разрешиха да ги облека със златни панталони във видеото с пайети. Аз се занимавах със стайлинга, това е друга моя пристрастеност. Бях обезпокоена дали ще ги облекат, но те се съгласиха и считам, че се получиха страхотни визии.

Аз работя с един музикален продуцент от Италия - Илия Замбулин. С него работим от 1г. и нормално работим в България, само че за тази ария вървях до Милано, където той работи. Исках песента да стане по-бързо. Беше доста забавно, че той нацели настроението доста добре без да схваща текста. По мелодията и текста работих и аз, до момента в който той правеше аранжимента.

Определено братя Аргирови имаха изисквания по този план. В истинската ария във втория куплет нямаше толкоз барабани, басът не беше толкоз мощен. Искаха песента да има допустимо най-много сила. В изпяването, в аранжимента, в моите вокали желаех да има обработка, да звучи по-модерно, по-електронно. Доволна съм от финалния резултат.

Имам много песни, които приготвям. Имам около 10 дема, които сега осъществявам - протоколирам вокали, микс и така нататък Посоката е по-скоро в жанр " Горчива дъвка ", не толкоз " Гот е ", просто тук нямаше по какъв начин да създадем песента по-dark или мистериозно. Аз обичам повече да върша dark-pop, по този начин му споделям.

Пробвах в " Горчива дъвка " да направя рап частта, вървях няколко пъти в студиото да записваме, но прецених, че това не е за мен и поканих F.O., който е доста добър мой другар. Правили сме ария и с неговата брачна половинка - Peeva. Те са мои ментори в българската музика. Много ми помогнаха, когато се завърнах от Англия. Мотивираха ме да пея на български, на британски, да опитвам разнообразни стилове. Много съм признателна за тяхната поддръжка. 

Работя с MUZE за дистрибуцията на моята музика, но иначе като продуциране на плановете си ги правя сама нещата. Вярвам, че при започване на кариерата всеки реализатор би трябвало да показва преданост към хората, които са му помогнали да направи първите крачки. Говоря в музикално отношение и видео екипа, с който той работи.

Заминах за Англия да изучавам бакалавър и бизнес специализация по маркетинг и след първата година кандидатствах в музикалната академия в същия град. Приеха ме и желаех да се преместя, та завърших бакалавър по бизнес и бакалавър по композиране на музика (songwriting). Направихме си група, много неща научих там. Ходехме по питейни заведения в Лондон да свирим и пеем по места, където са започнали Rolling Stones и  Amy Winehouse. Беше доста занимателно, тъй като си излизаш от зоната на комфорт.

През 2024г. ми предстоят нови колаборации. Много научаваш за себе си, когато работиш с други хора. Много е значимо изпълнителите да се поддържат, да има мрежа сред тях, да не си завиждат и да се карат. Ще имам колаборации и с дами и с мъже. Ще имам и независими песни. Искам да ги редувам, в случай че мога. Развълнувана съм. Вчера завършихме последната песен по която работех. Чудя се дали да я пусна сама или да поканя някой в нея, само че ще реша скоро.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР