Имам документ от прокуратурата в Испания, че не съм направил

...
Имам документ от прокуратурата в Испания, че не съм направил
Коментари Харесай

Бизнесменът Йордан Христов за „Барселонагейт“: Всичко е законно, в Испания случаят приключи

Имам документ от прокуратурата в Испания, че не съм направил престъпление, а фирмите и лицата, които са разследвани там, имат законен бизнес. Подписан е от основния прокурор и заместника му. Разследването там е приключило и е архивирано.

Това заяви пред “24 часа ” предприемачът Йордан Христов, чието име попада в мистериозната информация на ДАНС, оповестена в определени медии в понеделник. Знае се, че Христов е бил пълномощник на офшорна компания от Кипър, която е взела присъединяване в повишаването на капитала на испанската компания EMA BGS на Георги Йовчев, татко на Борислава Йовчева. Фирмата е стопанисвала бутика, платен за 2.2 млн. евро, в Барселона.

Това, което се разпространява, са предварителните разработки на полицията. На базата на тези разработки са направени изводи от сразследващите органи в Испания, че няма престъпления. Друг е въпросът, че разпространяването на този отчет е незаконно. Не съм политик, обикновен бизнесмен съм, изкарвам парите си с труд. Всичко това за мен е тормоз, коментира още Йордан Христов.

Той е съдействал на следствието както в Испания, по този начин и в България. Според него целият случай засяга Испания, където следствието е приключило с извод, че няма осъществено престъпление.

Христов е получил документа от прокуратурата в Испания през юли, 3 месеца откакто следствието е архивирано. Продължило е 2 година.

Ако имаше престъпление, испанските управляващи нямаше да разрешат къщата на Александър Чаушев да бъде оповестена за продажба, а щяха да я запорират. Няма санкции за нито една от фирмите. Това е истината, споделя Йордан Христов и добавя, че е прочел много неправилни неща за себе си.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР