Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от

...
Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от
Коментари Харесай

Каракачанов е в основата на продажбата на гражданство, твърди Катя Матева

Имам доказателства, че Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов се устоят от продажба на българско поданство.
 Сименов подал сигнал против ДАБЧ, само че първо го съветвал със
Това разгласи в интервю за bTV Катя Матева, някогашен шеф на отдел „ Българско поданство ” в Министерството на правораздаването.

Матева сподели, че няма да оповести в ефир доказателствата и посочи, че не е давала единодушие да се оповестяват сигналите до ДАНС, които е подала през 2016 година

Тя е освободена от поста в края на септември 2017 година Уволнена е дисциплинарно, само че не знае какви са претекстовете, не е била извикана да дава пояснения, не е привлечена и към наказателна отговорност.

На обвиняването на военния министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, че е водила антибългарска политика като е давала преимущество на турски жители пред тези от Македония тя отговори, че е спазвала закона. Отрича да има някаква връзка с Движение за права и свободи.

В своя отбрана тя цитира и данни за 15-годишен интервал – от 2011 година до 2016 година – 1200 души от Турция са получили българско поданство против 70 000 от Македония, и 31 хиляди от Молдова.

Арестите в Агенцията за българите зад граница Матева дефинира като нещо, което рано или късно е трябвало да се случи. По думите й практиката за подкупи за приемане на поданство е добре известна.

Тя се оплака от „ брутални дейности ” против нея, откогато Каракачанов е силов министър. В момента не работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР