Имам чувството, че президентът Румен Радев продължава да живее в

...
Имам чувството, че президентът Румен Радев продължава да живее в
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Имам чувството, че Румен Радев продължава да живее в казармата

Имам възприятието, че президентът Румен Радев продължава да живее в казармата. Това сподели в предаването „ Лице в лице” ген. Атанас Атанасов, водач на ДСБ.

„ Той е институция, какви са тези неща – отишъл в Свищов и споделил, че шефът на парламентарна група няма да бъде на някаква среща. Трябва да има взаимно почитание сред институциите”, добави Атанасов.

В коментар на абсурда със самолета водачът на ДСБ съобщи, че няма почтени в цялата тази история.

„ Натиск върху служебното държавно управление да бъде избра някой аероплан. Сега от другата страна ръководещите, които завоюваха изборите, споделят, не, ние не сме съгласни, желаеме еди какво си”.

Според Атанас Атанасов това са обществени индикации за борби за комисионни.

По думите му властта не действа добре – страната се ръководи по един модел – от скандал в скандал и то тежки кавги, корупционни. В Народното събрание един месец не могат да стартират работа и по-късно всекидневно са някакви кавги, единствено лобистки текстове се одобряват в този парламент”, сподели още той.

Той сподели, че Бойко Борисов е съумял да събере в едно държавно управление, очевидно и подмолно, националистите с Движение за права и свободи. Това се вижда от кадровите назначения, това са явни неща, добави ген. Атанасов и даде образец със Закона за концесията, като попита за какво Движение за права и свободи е „ подкрепило този противоречив закон”.

Според него – тъй като играят дружно с ГЕРБ. „ Ето за какво е толкоз нездравословно това държавно управление, това е извънредно порочна власт ".

Относно свадите с НДК, Атанасов съобщи, че съгласно Боршош против НДК има невиждана офанзива.

„ Ние бяхме първи, които поискахме да се сътвори анкетна комисия в Народното събрание. Нека да забележим по какъв начин ще действа тази комисия. Трябва да има безспорна бистрота и да се ревизира кой е подхванал тази саботажна офанзива. Тук няма почтени в цялата история. Има взаимни обвиняване сред министър и началник на НДК за злоупотреби със средства. Премиерът какво направи с това, че се опита да замаже нещата”.

По въпроса за предлаганата мажоритарна система, Атанас Атанасов счита, че тя е безусловно несправедлива. Една голяма част от хората, които ще отидат да гласоподават, няма да бъдат показани в Народното събрание.

Пропорционалната система е по-модерна и дава по-широка представителност, добави той. Според него въпросите на референдумите се задават спекулативно и хората се подвеждат.

„ Като съпротива – ние би трябвало да бъдем мотор, който да събере политическите сили, които се дефинират като съпротива на тази власт, като се изключи Българска социалистическа партия. Движение за права и свободи не е съпротива. Когато имаме подготвени решения ще ги извадим. Скоро ще се видя с Христо Иванов, ще стартираме комуникация”, сподели още Атанасов.

В коментар на стачките на служителите на реда, водачът на ДСБ съобщи, че там има насъбрани доста проблеми от 2009 година до ден сегашен.

„ Законопроектът, който през вчерашния ден е импортиран от ГЕРБ да се изплатят с пари униформите, предходната година го внесох есента и ГЕРБ не го одобриха. Сега ще го одобряват под напън, има заплаха тези митинги да бъдат политизирани, което ще бъде доста лошо”, сподели още политикът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР