Имам чувството, че хората се интересуват от мерките, но не

...
Имам чувството, че хората се интересуват от мерките, но не
Коментари Харесай

Който е искал, е имал месец и половина да се подготви за зеления сертификат, смята проф. Кожухарова

Имам възприятието, че хората се интересуват от ограниченията, само че не четат какво в действителност съставляват. Това съобщи проф. Мира Кожухарова, главен консултант на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

Тези ограничавания може да не се съблюдават, в случай че човек има имунизационен документ или документ за преболедуване – това беше на 2 септември, продължи Кожухарова и изрично отхвърли, че здравната власт не е закъсняла със зеления документ. На 2 септември имаше заповед за зеления документ, заболеваемостта беше към този момент в алената заповед, а заповедта влезе в действие на 7 септември, сподели Кожухарова пред bTV и изрази позиция, че хората имали време да се приготвят за зеления документ от началото на септември. „ Всеки, който се интересуваше, го знаеше от 2 септември ”, настоя тя. Но смекчи тона, в смисъл, че несъмнено имало потребност от време хората да обмислят дали да се имунизират против COVID-19 или не.
 Съдят здравното министерство поради зеления документ, има куп тъжби Съдят здравното министерство поради зеления документ, има куп тъжби
28 тъжби против заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, с която от предишния четвъртък в България бе въведен зеления документ, са...

„ По принцип хората сме склонни да действаме в последния миг. Надявахме се, че ще се размине, само че не се размина. Нека хората се имунизират, не е толкоз дълго времето за разработване на имунитет, би трябвало да се преборим ”, съобщи проф. Кожухарова. „ Някакси (в Европа) взеха решение да се имунизират и в този момент нямат такива проблеми ”, добави тя.

Здравният специалист призна, че сегашната (Делта) вълна доближи най-високата точка на предходните талази, само че в този момент децата са доста по-засегнати. При групата сред 0 и 19 години заболеваемостта отново е най-ниска по отношение на другите възрастови групи, само че даже по този начин е проблем да има присъствено обучение. Основно умират хора над 60 години, с хронични болести, само че никой не може да каже, че е застрахован - с ваксина можеш да си дадеш повече успокоение. " Не правете нещата, които носят разкош и се ваксинирайте, тъй като ще има последваща вълна ", акцентира проф. Кожухарова.

Що се отнася до всеобщото тестване за ковид в учебно заведение, пробата е елементарен за прилагане – плюе се в специфична торбичка. Торбичката се взема, има пипета, с която се взема от слюнката и се накапва на плака (като при тестванията за бременност). " Няма метод да объркате нещо – ¾ от България си купува проби и се самотества у дома. След като можем да го създадем, можем да създадем и това ", изясни тя. Основен въпрос обаче е откакто детето даде проба, какво става – какъв брой време чака за резултат и къде се намира през това време. Пробата, когато е накапана на плаката, се обяснява дали е негативна или позитивна за 12 минути. Но проф. Кожухарова призна, че здравното министерство не се ангажира с организацията – като вземат проби от децата, те къде чакат, до момента в който стане ясно негативни ли са или позитивни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР