Имало риск необслужваните кредити да бъдат заменени с активи, които

...
Имало риск необслужваните кредити да бъдат заменени с активи, които
Коментари Харесай

БНБ: Икономиката е добре, но банките да внимават с кредитите

Имало риск необслужваните заеми да бъдат сменени с активи, които не носят приход

Икономиката на България се развива добре, само че това би трябвало да се употребява от банките за акумулиране и поддържане на буфери и да заобикалят държание, водещо до амортизирането на тези буфери в сегашния миг.

Това е записано в тримесечния преглед на бранша, който прави Българска народна банка. От централната банка показват, че банките не би трябвало да надценяват оптимистичните си упования за икономическата интензивност, финансовото положение на кредитополучателите и ценовата динамичност на недвижимите парцели. В противоположен случай имало риск необслужваните заеми да бъдат сменени с активи, които не носят приход или не могат да се употребяват за условията във връзка с ликвидността.

Анализаторите на Българска народна банка, чийто началник е Димитър Радев, считат, че може да се основат условия за прекалено струпване на риск във възходящата фаза на икономическия цикъл, в това число и посредством разхлабване на стандартите за вдишване и ръководство на рисковете, който може да се прояви в интервали на потисната икономическа интензивност.

От Българска народна банка въпреки всичко успокояват, че през тази година ще се запазят удобните трендове, измежду които ускоряването на вътрешното търсене и на икономическия напредък. Лихвите щели да останат ниски, а динамичността на стопанската система ще въздейства позитивно върху потенциала на кредитополучателите за постоянно обслужване на отговорностите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР