Имало опит за репутационна щета, заяви финансовият министър Не мисля,

...
Имало опит за репутационна щета, заяви финансовият министър Не мисля,
Коментари Харесай

За Асен Василев „Чаталджагейт“ бил „гръмнала пиратка“, той не се плашел лесно

Имало опит за " репутационна вреда ", съобщи финансовият министър
„ Не мисля, че има скандал. Има опит за репутационна вреда. Затова завеждаме дело „ Бърд “. Това си е серия офанзиви, които вървят против мен “, съобщи по Нова телевизия за „ Чаталджагейт “ финансовият министър Асен Василев.

Той съпостави казусът с „ гръмнала пиратка “ „ Това нещо е като пиратката на Гешев - гръмна и нищо не стана “.

Атаките против него разказа като опит за заплашване.

„ Много хора желаят да ме сплашат, на които преча. Но аз не се тревожа елементарно. Направихме друга политика, има огромна събираемост на налозите “, съобщи финансовият министър.

„ Това е жълта история, която цели да отклони вниманието от действителните неща, които желаеме да свършим “, безапелационен бе той.

Асен Василев съобщи, че постоянно е желал да бъде финансов министър „ Аз в никакъв случай не съм държал да бъда вицепремиер. Това ще го реши Народното събрание. Няма да се противя, само че това в никакъв случай не е било цел “, съобщи той.

След като водещата го попита дали няма да бъде вицепремиер, а той отвърна " Аз в никакъв случай е нямало да бъда вицепремиер ", беше помолен да бъде по-конкретен на фона на изявлението на изразеното утвърждение от Николай Денков за двама вицепремиери:

- Аз Ви споделям, че аз персонално в никакъв случай не съм държал да бъда вицепремиер.

- Вие не държите, само че ще бъдете ли?

- Не мога да Ви кажа, това ще го реши Народното събрание. Но това, което е извънредно значимо в тази ситуация за...

- Борисов сподели, че е добре да бъдете и за това...

- Добре, няма проблеми. Няма да се противя, само че в никакъв случай не е било цел. Основната политика, която организирам е финансовата политика.

Асен Василев посочи, че за момента страната ни се бори да стане част от еврозоната на 1 януари 2025 година. " Това е датата, която дискутираме с всички европейски сътрудници ", добави той.

По думите му приходите в страната порастват два пъти по-бързо от инфлацията.

Министърът на финансите добави, че наетата от " Продължава смяната " лобистка компания е имала за цел да отбрани ползите на българската страна. Той посочи, че това е станало обществено и транспарантно.

Василев разяснява и срещата на Кирил Петков със Спас Русев, която предивзива поредност политически мнения в последните дни.  " Не съм го питал, не ми е споделил. Не виждам проблем да се срещне на обществено място с всеки ", сподели той. Василев изясни, че също познава Русев, само че не е имал персонални срещи с него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР