Имало ли е опит МВР да спре рок фестивал в

...
Имало ли е опит МВР да спре рок фестивал в
Коментари Харесай

Наистина ли МВР опита да спре концерт, за да не пречи на роми

Имало ли е опит Министерство на вътрешните работи да спре рок фестивал в Силистренско с аргумента, че това може да докара до напрежение поради ромите в региона - това през вчерашния ден изглеждаше като подправена вест, само че в последна сметка рок фестивалът се е провел - община Дулово го е разрешила.

Читалище „ Христо Ботев 1941” в село Секулово възнамерявало да организира рок фестивал ENIGMA ROCK на 9 септември. В края на август от Районното ръководство на полицията в Дулово са изпратили писмо до читалището, в което написа:

„ По-голяма част от жителите на село Секулово са от ромски генезис. Това фактическо състояние, както и планувания нетрадиционен за културата на ромския етнос тип музикални осъществявания, основават предпоставки за осъществяване на провокационни дейности на етническа основа, които е допустимо да прераснат в всеобщи нарушавания на публичния ред. Необходими са промени в мястото на осъществяване на проведеното мероприятие”.

В последна сметка фестивалът се провел на 9 септември на мястото, което уредниците авансово са избрали.

Кметът на селото изясни пред "Здравей, България " по NOVA, че по-голямата част на селото е от ромски генезис - там живеят общо 600 души. По думите му полицията е пристигнала при него и те са разискали казуса.

Блогърът Боби Ейнджъл, който е един от уредниците на събитието, и който разгласи за случая, съобщи, че се губи връзката и че са споделили чак в този момент за казуса, с цел да може да завърши фестивалът. Публиката е била над 1000 души. По думите на кмета обаче тази музика няма почва там.

Писмото на полицията:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР