Имало ли е незаконна сеч в горите в Карловско -

...
Имало ли е незаконна сеч в горите в Карловско -
Коментари Харесай

Проверка за незаконна сеч в Карловско започва днес - България

Имало ли е противозаконна сеч в горите в Карловско - на този въпрос ще се опитат да отговорят от Министерство на земеделието, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, които през днешния ден започват инспекция в региона. Към тях се чака да се причислят и кметове, както и представители на наводнените села.

Съмнения, че точно противозаконната сеч в годините е съдействала за наводненията в Карловско изрекоха доста локални поданици. В мненията на земеделският министър Явор Гечев и на служебният министър председател Гълъб Донев по-скоро присъстваше тезата, че в региона не е имало несъразмерна сеч. Вчера в БТВ министър Гечев сподели, че има открити нарушавания, само че те, най-малко на хартия не наподобяват обилни и съществени. министърът обаче позволи, че нещата могат да се окажат напълно разнообразни при възможна инспекция.

Междувременно работата в наводнените села продължава. Ще бъдат построени краткотрайни водопроводи, тече и възобновяване на електрозахранването.

7 къщи са изцяло разрушени от естественото злополучие, 60 са необитаеми, а 84 са негодни за живеене. Министерството на защитата се е заело да даде контейнери за живеене, подобаващи и в есенно-зимния сезон, оповестяват от Нова телевизия.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР