Имало и такива, които се опитват да си ги инжектиратОгромен

...
Имало и такива, които се опитват да си ги инжектиратОгромен
Коментари Харесай

Американска изпълнителност: Стотици пили белина и дезинфектанти след думи на Тръмп

Имало и такива, които се пробват да си ги инжектират
Огромен брой американци са погълнали препарати за стерилизация в опит за предварителна защита на новия вариант на ковид, оповестява CNN. По информация на медията, която цитира губернатора на щата Мериленд Лари Хоган, в последните дни телефонът за незабавна помощ 911 е получил " стотици позвънявания " за хора, които са се пробвали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите недоволства. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други 10 са погълнали различен тип домашен почистващи препарати.

Причината за мнозина е изявлението на президента Доналд Тръмп, в което той допусна, че инжектирането на препарати за стерилизация може да се употребява в битката с Covid-19.

По-късно Тръмп разгласи, че е предложил сходно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да попречва по-нататъшното разпространяване на ковид.

Междувременно десетки експерти предизвестиха, че дезинфектантите са само и единствено за външна приложимост, както и че са рискови и даже смъртоносни при усвояване или при опити за инжектиране. Тези препарати би трябвало да бъда държани надалеч от деца и с тях да се борави деликатно, тъй като с изключение на всичко друго са доста леснозапалими, тъй като в тях има огромно количество алкохол.

Междувременно, броят на умрелите в Съединени американски щати е над 55 000 души. В епицентъра на болестта - щата Ню Йорк, стартира всеобщо тестване на популацията. Тестове ще се вършат в близо 5000 аптеки, а задачата е да могат да се изследват към 40 000 души дневно. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР