Имало и самостоятелен политически субект с оферта към него Една

...
Имало и самостоятелен политически субект с оферта към него Една
Коментари Харесай

Две партии викат Ваклин Стойновски да ги спасява за местния вот в Бургас

Имало и независим политически индивид с оферта към него

Една от най-колоритните фигури в бизнеса, локалната политика и бохемата в Бургас – Ваклин Стойновски , направи изказване, което е значимо за участниците в идните общински избори наесен. Стойновски оповести, че няма да взе участие в предизборната акция.

Няма да вземам участие, а още по-малко да „ играя “ в локални избори 2023. Благодаря за предложенията от две партии и един политически индивид. Благодаря им за времето, което ми отделиха и за положителните думи. Няма да вземам участие и със личен план. Имам какво още да дам на обичания си роден град Бургас, имам и силата, и опциите. Просто няма да е в този момент “, написа той в персоналния си фейсбук профил.

Стойновски несъмнено ще липсва като звено от паноптикума с кандидати за кметското кресло и за Общинския съвет, а в тези няколко дни към този момент се нареждат и много атрактивни фигури.

Припомняме, че през 2007 година, когато Стойновски се яви като претендент за кмет от личната си партия „ Бургас “, той получи съвсем същия избор като този на дълго управлявалия общината Йоан Костадинов. Това стана допустимо с невиждана и нечувана до тогава предизборна акция, състояща се главно от популяризирането на фамозната концепция да построи 160-метров небостъргач в Морската градина .

Проектът, за който се състезаваха 10 архитектурни бюра и трябваше да съставлява бургаския Бурж ал-Араб , притегли хиляди младежи към симпатичния и напорист предприемач, прибрал се малко преди този момент от столицата с обещания да трансформира Бургас в приказна ривиера.

Действително, в навечерието на локалните избори през 2007 година, Стойновски събори Ефендиевата къща – пример на странджанската архитектура от преди 230 години, и разгласи, че до 2010 година на нейното място ще се извиси небостъргачът.
 Лятото на 2007 година, Стойновски изяснява пред публицисти, че стартира ремонт на „ Воденицата “,
 чиито архитектурни детайли ще консервира в склад и след това ще я вгради в небостъргача

Снимка: Митко Димитров
По това време архитектурният шедьовър в най-оживената част от Приморския парк работеше като елитарен ресторант с наименованието „ Воденицата “ . Три години по-късно теренът от 1 дка се осветяваше от мощни прожектори всяка вечер, имащи за цел да очертаят силуета на бъдещата постройка. С подигравка хората разясниха, че това е виртуалният небостъргач на бургазлии.

В късната есен на 2009 година светлините угаснаха вечно, а до ден сегашен бургаският Бурж ал-Араб остава мираж.
 Теренът от 1 дка в Морската градина, сниман през 2010 година, когато угаснаха и прожекторите на виртуалния наш Бурж ал-Араб,
 днес мястото е обрасло като джунгла

Тази концепция обаче класира Ваклин Стойновски през 2007 година на четвърто място измежду 11-те претенденти за кметове – с 13,09 % против 16,35 % за Йоан Костадинов, 22,84% за Валери Симеонов от АТАКА и 42,66 % за Димитър Николов от ГЕРБ.

Стойновски взе участие и на изборите през 2011 година, когато стана общински консултант за повторно. След 2015 година той се ориентира напълно към подсилване на бизнеса си и в този момент има най-голямата компания у нас за пакетиране на мини захар.

Известен е с това, че през последния мандат на Йоан Костадинов, той се бе трансформирал в най-мощния предприемач в общината – концесионираше Северния плаж, получи административната постройка на хлебозавода на бул. „ Христо Ботев “, само че най-атрактивната хапка бе декарът в Морската градина, който след това бе спретнат от банката-кредитор.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР