Имало едно време едно царство. Живеели си честито хората в

...
Имало едно време едно царство. Живеели си честито хората в
Коментари Харесай

Приказка за водата - детски мюзикъл напук на COVID 19 |

" Имало едно време едно царство.

Живеели си честито хората в царството! Ала ето че, един ден царят се споминал и на власт пристигнал престолонаследникът – младият цар.

И когато седнал на трона и получил короната, нещо се случило с него. И от приветлив юноша той се трансформирал в самовлюбен тиранин... "



С тези думи стартира детският мюзикъл " Приказка за водата " на нашият сътрудник Венци Мицов, чиято премиера ще се състои на 26.10.2020 година в Дом на културата " Средец " от 11 часа сутринта.

Детският мюзикъл споделя приказката на безразсъдния цар, който, в устрема си да направи най-красивия палат и най-прекрасното езеро, оставил цялото си царство без вода.

Да ви е прочут този сюжет? Ето какво споделя създателят за него:

" Действително, сюжетът малко повтори някои тъжни истории, които се случиха в последно време - да речем онази с Перник, само че истината е, че сюжетната линия на либретото е въображаема надалеч преди този момент да стане. Което подсказва, че от време на време приказките се сбъдват. Нашата има благополучен край. И задачата ни е да научим дребните фенове да пазят водата и природата. И да се посмеят, да попеят - всичко това съобразено с условията на Националния действен щаб, несъмнено "...

Либретото на мюзикъла " Приказка за водата " е дело на Венци Мицов и Момчил Георгиев. Музиката е на Венци Мицов, а с изключение на артистите има и оркестър от 20 души, които ще свирят на типичен принадлежности - цигулка, виола, виолончело, флейта, кларинет, тромпет, валдхорна...

Зад мюзикъла застава компанията " Д Мюзик " ЕООД, а финансовата поддръжка е на Министерство на културата.

Как царят ще остави царството си без вода?

Как горската вълшебница ще прокълне царството?

Как разнообразни магове ще се опитат посредством заклинания да върнат водата?

Как царят ще разбере, че не е бил прав?

Всичко това ще можете да разберете на 26.10.2020 година от 11 часа, в случай че дойдете в Дом на културата " Средец " (улица Кракра 2 а) в София.

И да не забравим - входът е свободен. Взети са всички противоепидемични ограничения.

На диригентския пулт ще бъде маестро Христо Павлов.

Повече за събитието -
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР