Имало едно време едно момиче на име Нусрат Джахан Рафи.

...
Имало едно време едно момиче на име Нусрат Джахан Рафи.
Коментари Харесай

Тя е Рафи, на 19. Изгориха я жива, защото се оплака от сексуално насилие

Имало едно време едно момиче на име Нусрат Джахан Рафи. Вече я няма. Остана вечно на 19. Загуби борбата за живота си и умря след страшни страдания с повече от 80% изгаряния по тялото си. Причината: оплакала се, че е насилена.

Нусрат е била залята с керосин и подпалена. Нападателите ѝ са желали да я накарат да отдръпна обвиняванията в полов тормоз против шефа на учебното заведение, което е посещавала. Ислямското учебно заведение, което е посещавала в град Фени, който е на към 160 км от столицата на Бангладеш Дака.

На 27 март шефът я извикал в кабинета си, където почнал да я опипва, съобщи Би Би Си. Преди нещата да се влошат, тя е избягала. И ето тук следва нейната „ неточност “. Повечето дами в Бангладеш не се оплакват, когато са били насилени или изнасилени. Причината е, че обществото, даже някои „ консервативни “ политици, стартират да ги жигосват като виновници, като развратници, като носителки на недостатък. Освен обидите и нападките, постоянно са обект и на физическо принуждение. Насилие, тъй като са претърпели принуждение.

Само че Нусрат е направила съдбовната неточност да се оплаче в полицията. И какво е последвало? Разследващият служител на реда я е предиздвикал да приказва, до момента в който я снима с телефона си. Тя се е пробвала да скрие лицето си, само че той я е предиздвикал да махне ръцете си и да си покаже лицето, с цел да се вижда в клипа. След това на няколко пъти във видеото се чува по какъв начин той ѝ споделя, че „ нищо изключително “ не ѝ се е случило, не било толкоз ужасно. Видеото по-късно някак си е „ изтекло “ към някаква локална медия. Ей по този начин – случайно…

От полицията въпреки всичко арестували шефа, само че поради това ситуацията на Нусрат единствено се влошило. Гнусният закон на тълпата се задействал. Започнали да я атакуват вербално, да я наскърбяват, да я заплашват, да я назовават с какви ли не имена. Група „ протестиращи “ се събрали да желаят освобождението на шефа.

11 дни след случката Нусрат трябвало да се яви на финалния си изпит. Понеже фамилията ѝ към този момент съществено се тревожело за сигурността ѝ, брат ѝ я придружил. Но група от няколко индивида ги пресрещнала и задържала брат ѝ. Просто не му разрешили да продължи по-нататък с Нусрат. След което други ученички я прилъгали да се качи на покрива, казвайки ѝ, че нейна другарка е там и я бият. Нусрат се качила и влезнала в засадата. Започнали да я заплашват да отдръпна жалбата си в полицията, само че тя отказала. Тогава я залели с керосин и я запалили. Не е умряла незабавно, тъй като един от насилниците натискал главата ѝ и не могли да я залеят с керосин. Това е дало още няколко дни живот на момичето.

Докато бил в колата за спешна помощ, брат ѝ е записал Нусрат на видео. В него се вижда по какъв начин тя споделя за случилото се, дава изложение на нападателите си и споделя: „ Учителят ме опипваше, ще се боря с това закононарушение до сетния си мирис “. За страдание, сетният ѝ мирис е бил на 10 април. Тялото ѝ не могло да се пребори с следствията от изгарянията. Има 15 задържани за убийството, двама от които са измежду уредниците на митинга в поддръжка на шефа. Полицаят, който я е снимал, до момента в който споделя претърпяното от нея, е изместен в различен сектор. Толкова.

Може би поради публичният интерес от целия свят, по случая ще има някакви присъди, само че, като цяло, хората в страната не са оптимисти, че нещо ще се промени фрапантно. Според жена на име Лопа Хоссейн, да имаш щерка в Бангладеш значи живот в боязън и паники.

Обществото толерира насилието, изнасилванията и дефинира ролята на дамата като предмет.

*

В Катар пък някой си Абд ал-Азиз ал-Хазрадж е записал видео урок за това по какъв начин положителният мохамеданин да бие жена си. С обич.

Докато прави демонстрацията, изяснява, че Ислямът не позволява да я млатите по главата. Затова Ислямът бил… толкоз миролюбива вяра. Примерът, който употребява Абд ал-Азиз ал-Хазрадж, с цел да илюстрира повода за един скандал, който заслужава пердах над брачната половинка, е следният: „ Колко пъти да ти споделям да не излизаш от у дома, без позволение! “

На мен ми се коства, че това си е напряко върхът на миролюбието. Вие по какъв начин мислите?

Абд ал-Азиз ал-Хазрадж изясни още, че някои съпруги обичат мъжете им да са „ мощни “ и мъжествени, да преобладават над тях и да ги пердашат. Да показват мощ.

Интересното е, че под публикацията има един коментар от жена. Българка. Тя споделя (без редакторска интервенция тук): „ И да, индивидът е прав - дамите обичат да усещат, че мъжа е по-силен, че е властнически, да бъдат доминирани и така нататък Даже той споделя "някоИ дами ", макар че съгласно логиката на психиката всички дами харесват това вътре в себе си, просто някои са прекомерно травмирани, нещастни и ненаясно със себе си, та търсят слабохарактерни мъже, които да управляват, въпреки да усещат, че тези не могат да ги създадат щастливи. Аз видях единствено леко разклащане, което той назовава "БОЙ " и съм сигурна, че на много хора в яда си им се желае да блъснат някого или да го раздрусат, в случай че се стигне до някаква рискова обстановка. “

Усещате ли по какъв начин последователно „ пълзим “ към нашите си географски ширини?

Не забравяйте и какво казахме при предходната преживелица – убийството на Нусрат: „ Обществото толерира насилието, изнасилванията и дефинира ролята на дамата като предмет “.

А в този момент вижте това:

- Миналата година в България 35 дами са били убити в домашно принуждение.

- Мъж към приятелката си: Ако не сме дружно, ще те убия и ще те лежа! „ Прави си сметката, като ме гониш, че в случай че не сме дружно след това, ще те убия и ще те лежа! Ще те преследвам и където те видя, те претрепвам! Ще се напия, ще се нашмъркам и нали знаеш – мъртва си! “ „ На К. е повдигнато обвиняване и за това, че на същото място и по същото време, посредством нанасяне на удари с юмруци в региона на тялото и главата, притискане на шията и нанасяне на удари с крайник в региона на тялото, предизвикал на В. телесна щета “.

- Задържаха мъж за отправена закана с ликвидиране в изискванията на домашно принуждение. „ … се заканил с ликвидиране на Н. с думите: „ Ще те убия и като те погребат ще те изровя!... “. След това блъснал Н. с пестник в лявата част на челото “.

- Тяло на жена е намерено в столичния кв. "Младост ", има следи от принуждение.

- Мъж разруши врата, нахлу в дома на жена си и я преби. „ Насилникът разрушил входната врата на жилището, проникнал вътре и нанесъл следващия побой на жертвата “.

Тук обществото също толерира това държание. Тук дамите също се опасяват или срамят да се оплачат, че са били жертва на принуждение, тъй като ги жигосват като „ курви “, които си го търсят.

Помните ли убитата от брачна половинка си Кремена? Преди написах и отново ще го повторя: … Като Кремена, която неведнъж е била жертва на принуждение от Борислав Николов. Дали към нея е имало някой, който е дуднел: „ Сама си е отговорна, тъпа кифла “? Дали тя не е чела мненията ви из интернет, че тези като нея са си отговорни сами и би трябвало да се срамят? Дали, в случай че вас ви нямаше, безсмислени същества, които единствено ни хабите въздуха, тя нямаше през днешния ден да е жива?

Помните ли образецът, който ви дадох, когато публикувахме новината „ Мъж умъртви жена си в Ботевград “? Читател на уеб страницата вижда новината „ Мъж умъртви жена си в Ботевград “ и написва два коментара: „ edna kurva atisa po malko “; „ kurvi mrete “…

В една от следващите публикации за следващия побой някой беше написал, че това не били никакви проблеми или по-точно: „ това ли са проблемите на България? “, т.е. какъв брой по-страшни проблеми имаме, ние сме седнали за дамите да се грижим. Не, глупако, няма проблем, не се притеснявай, живуркай си в кочината. Дано нямаш жена.

„ Обществото толерира насилието, изнасилванията и дефинира ролята на дамата като предмет “. Това би трябвало да се промени, само че е ясно, че обществото самò няма да се промени. Защото не желае.

Значи би трябвало външна интервенция да го принуди. Намеса извън, отвън самото общество и груповото му схващане, което е на пещерен човек. Тоест от Закона и тези, които би трябвало да го пазят и ползват.

И тук би трябвало да споменем отново кошмара на всеки псевдопатриот и бранител на традициите, греяната ракия, тричането, потурите, дружбата със Съюз на съветските социалистически републики и сланината за закуска: Истанбулската спогодба. Настръхнахте ли, приятели? Сигурен съм. Айде в този момент, с ръка на сърцето, си признайте чели ли сте я тая шиб*на спогодба или не? Така си и знаех. В подобен случай, мнението ви има стойност колкото един разкъсан тапет. В нея са заложени механизми против насилието и за равнопоставеност на всички хора. Но, тъй като тук някой имаше потребност от вятърни мелници, с които да се бори за реклама за пред вас, я нарочи за „ педалска “, а вие се вързахте като последните простаци.

Псевдопатриотите цели акции построиха върху страха, който ви насадиха, тъй като знаят, че не сте я чели и че могат да ви кажат каквото си изискат. Могат да ви кажат, че, в случай че я ратифицираме, ще пуснат атомна бомба над България и вие и на това ще се вържете. Знанието е мощ, а вие не я притежавате, по тази причина ви баламосват. През Средновековието на доста места из Европа е било неразрешено на елементарен човек да има Библия. И наказванията са били жестоки. Защото, в случай че разполагаш с Библията, можеш самичък да видиш какво написа в нея и да кажеш на свещеника да върви да се ритне откъм гърба, когато стартира да те будалка, че Иисус има потребност от това да ти покачат налога, да ти приберат ¾ от реколтата или да те пратят на война някъде си. Както виждате, нищо не се е трансформирало.

Ако разделим света на две условни елементи: цивилизация; и тези получовеци, които се учат по какъв начин да си бият дамите – по какъв начин мислите, ние в България към коя част сме по-близо?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР