Имало е вероятно конфликт между министрите Бисер Петков и Владислав

...
Имало е вероятно конфликт между министрите Бисер Петков и Владислав
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: Премиерът е показал, че няма незаменими хора

Имало е евентуално спор сред министрите Бисер Петков и Владислав Горанов, предвижда политологът доцент Стойчо Стойчев в предаването „ Лице в лице”. Така той разяснява Оставката на обществения министър Бисер Петков с довода, че има закъснение в темповете на работа на министерството.
Трус в Министерски съвет: Премиерът изиска и одобри оставката на обществения министър Бисер Петков Борисов смята, че темповете, с които Министерството на труда и обществената политика работи, не дават отговор на обществено-политическите упования
За оставката на Бисер Петков като министър на труда и обществената политика без съответен мотив и причина, политологът означи, че евентуално се е натрупвало напрежение сред Петков и премиера от една страна, както и сред обществения и финансовия министър.

Най-важният министър по принцип е финансовият– с него би трябвало да се взаимодейства добре, изясни още политологът. По думите му преди всичко общественият министър би трябвало да е в отлични връзки с финансовия, да е отборен състезател, които да се вписва добре в министерския съвет, разяснява той.
С какви претекстове беше отхвърлен Бисер Петков от поста обществен министър? Вижте коментара на някогашния обществен министър Иван Нейков и на Кремена Атанасова от „ Подкрепа ”
За рокадите в кабинета „ Борисов” политологът означи, че министър председателят е посочил че няма незаменими хора. Според него министрите на ГЕРБ постоянно са били хора, които могат доста елементарно да си тръгнат от министерските кресла.

„ Социалното министерство е по-тежко, с доста действия, които постоянно са в недостиг. Това е мъчно министерство, тежък сектор, нормално с него се захващат хора от тези системи. Изисква се избрана доза познаване на материята, мъчно е за външен човек да ръководи системата. Като прибавите и огромната степен на измами, ведомството е в действителност доста тежко”, разяснява още доцент Стойчо Стойчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР