Имало е пожар в АЕЦ Козлодуй. Това обяви на брифинг

...
Имало е пожар в АЕЦ Козлодуй. Това обяви на брифинг
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Потулва се пожарът около АЕЦ „Козлодуй“, но истината винаги излиза наяве

Имало е пожар в АЕЦ Козлодуй. Това разгласи на брифинг в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. За случая партията сигнализира още предходната седмица, само че тогава стана ясно, че вицепремиерът Асен Василев не е бил осведомен, а депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев остро реагира на казаното от „ Възраждане “.

„ Миналата седмица зам.-председателят на Народното събрание, зам.-председателят на „ Възраждане “ Цончо Ганев зададе въпрос по време на блиц контрола на зам.-министър ръководителя и министър на финансите Асен Василев по отношение на случай в АЕЦ Козлодуй. Този въпрос обаче провокира много остри реакции в някои от присъстващите народни представители. Самият Асен Василев сподели, че не е осведомен и ще ревизира случая. Информацията, с която разполагаме е, че от през вчерашния ден към този момент е разпоредена инспекция към господин Цанко Бачийски от Агенцията за нуклеарно контролиране и тази инспекция сега тече “, разкри Костадин Костадинов.

Той означи, че в петък са били отречени „ очеизвадни обстоятелства “, за които от „ Възраждане “ били загатнали.

„ Тъй като в последно време се утвърждава като наклонност една акция за дискредитиране на „ Възраждане “ във връзка с това, което ние споделяме, че надали не разпространяваме подправени вести, ние взехме решение да създадем следното нещо. Ако министър-председателят и министърът на финансите, Кирил Петков и Асен Василев не са били осведомени със случилото се в АЕЦ „ Козлодуй “, това не е единствено техен проблем. Това е най-много проблем на управлението на атомната централа, тъй като би трябвало да си зададем въпросите дали Наско Михов, изпълнителен шеф и Александър Николов, зам.-изпълнителен шеф на АЕЦ Козлодуй, са дали цялата тази информация. Защото ние не знаем къде и какво се е случило по веригата от събития “, сподели Костадинов.

Той уточни, че инспекция на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ е разгласила известие, че на 24 май 2022 година в 9:46 в ОЦ при РДЗПБН-Враца е получен сигнал за пожар в основна циркулационна помпа номер 3, в хермо зоната на 5-ти енергоблок на територията на електропроизводство 2 на площадката на АЕЦ Козлодуй. Произшествието е било ликвидирано с три пожарни автомобила.

„ Толкова по интерпретациите имало ли е или е нямало пожар в АЕЦ Козлодуй. Очевидно е несъответствието сред известието на уеб страницата на АЕЦ Козлодуй, в което се отхвърля да е имало пожар и оповестената информация от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Двете изказвания са взаимно изключващи се “, възмути се Костадинов.

Той разкри, че предходната седмица националният представител Драгомир Стойнев от ПГ на Българска социалистическа партия е споделил, че е разговарял с представител на АЕЦ Козлодуй на 3 юни 2022, който му бил споделил, че не е имало пожар.

„ Ние имаме вяра на Драгомир Стойнев и сме сигурни, че той фактически е разговарял, само че сме сигурни, че в този случай е бил измамен. Въпросът е кой си е разрешил да излъже народния представител “, съобщи водачът на „ Възраждане “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР