Имало е много сигнали, че може да се случи нещо

...
Имало е много сигнали, че може да се случи нещо
Коментари Харесай

Преди убийството на Пейо е имало много сигнали, че може да се случи нещо лошо

Имало е доста сигнали, че може да се случи нещо неприятно. Това сподели престъпният психолог Росен Йорданов във връзка жестокото ликвидиране на мъж от неговата жена и тъщата му.

„ Разбирам тактиката, която се ползва от отбрана, само че най-важното в тази ситуация е да погледнем малко по-отгоре на нещата. В моята процедура имам доста случаи, в които се основава така наречен матриархатен модел – фамилии, при които бащата е лимитиран, а дейната роля има тъщата. Аз имам най-малко четири такива случая в практиката си “, изясни той.

Росен Йорданов уточни в ефира на bTV, че доста татковци го търсят за съвет как да доближат до „ душата на тъщата “, с цел да могат да си виждат детето. Той счита, че това не е изолиран случай, не е толкоз съответен и не е толкоз битов. За него този случай демонстрира две трендове – доста майки се пробват да „ майчинстват върху децата и внуците си “ и тези взаимоотношения не могат да бъдат уредени в съда, тъй като той ощетява съзнателните татковци.   

„ Хората, с които работя, са интелигентни и с добър обществен статус. Винаги, когато се случи такава покруса, се опитваме да се разграничим от хората, които са го направили. Ние имаме неумишлено концепцията, че това са различен вид хора, че те са някаква друга прослойка, някаква друга класа. Ние сме разнообразни, ние постоянно разчитаме на разсъдъка си. Но както виждате, тук не става дума за разсъдък, а за подмолното протичане на един недобре работещ модел, които възпроизвежда деструктивни прояви “, сподели още престъпният психолог.

Росен Йорданов счита, че в този случай не трябва да се доверяваме изцяло за нещата, които се тиражират в общественото пространство, тъй като те не постоянно са правилни. Въпреки това той счита, че могат да се създадат някои заключения от съществуващите данни.

„ Местопрестъплението и местопроизшествието са разнообразни, което значи, че има някаква трудност на това действие. Това значи, че са забъркани няколко души, а освен един човек. Това не изключва опцията действието да е почнало импулсивно, само че то е прераснало в проведено “, изясни той.

Психологът изясни и какво е импулсивност в дадената обстановка. „ Когато един спор тлее – вижда се, че има комплицирани връзки и компликации при уреждането на статута на бащата, то не можем да приемем, че тази страст е избухнала внезапно – в един избран миг. Сигурен съм, че е имало доста сигнали, че може да се случи нещо неприятно “, разясни още той.

Психологът е категоричен, че хората в един брак или взаимно общуване „ не лекуват своите връзки “, както и че законодателството ни е много остаряло в разбирането си за семейство. „ Нашето законодателство приема, че майката е най-важният човек. Тя би трябвало да е с тежка взаимозависимост и противообществени прояви, с цел да ѝ бъде отнето детето “, разясни Йорданов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР