Имало е лидерски грешки и погрешни преценки на Даунинг стрийт.

...
Имало е лидерски грешки и погрешни преценки на Даунинг стрийт.
Коментари Харесай

Докладът за партигейт: имало сериозни лидерски грешки, Борис Джонсън се извини

Имало е лидерски неточности и неправилни преценки на Даунинг стрийт. Това се показва в отчета на висшата английска служителка Сю Грей за абсурда с празненствата в резиденцията на английския министър председател Борис Джонсън в разгара на локдауните поради коронавирусната пандемия, предадоха международните организации.
Още по темата
Грей бе натоварена със задачата да организира следствие, откакто в английски медии се появиха информации за купони по време на локдауните, когато на елементарните хора не беше разрешено да се събират на огромни групи. Тази заран Джонсън получи отчета от следствието на Грей.

" Имало е неуспех в водачеството и в преценката от страна на разнообразни лица на Даунинг стрийт и в канцеларията на премиера... Някои от тези събития не е трябвало да бъдат разрешавани ", се споделя в документа.

" Най-малкото някои от тези събирания, за които става дума, са сериозен неуспех в спазването освен на високите стандарти, към които се чака да се придържат работещите в сърцето на държавното управление, само че и на стандартите, които се чака да бъдат спазвани от цялото английско общество ", се показва в документа.

Това се споделя в обобщение на заключението от следствието, оповестено в медиите. По искане на полицията по-голямата част от изводите в цялостната версия на документа към този момент не са публикувани, тъй като е почнало и полицейско следствие за осъществено закононарушение .

Виднага след излизането на отчета, английският министър председател Борис Джонсън се извини, съобщи Ройтерс.

" Искам да се извиня ", сподели през днешния ден Джонсън в Народното събрание. " Извинявам се за нещата, които просто не направихме както би трябвало и се оправдавам за метода, по който се отнесохме към този въпрос ". Той сподели, че държавното управление би трябвало да си извлече поучения от рецензиите и даде обещание, че ще промени метода си на работа на " Даунинг стрийт ".

" Разбирам и ще се поправя ", сподели Джонсън . " И желая да кажа на жителите на тази страна: Знам какъв е казусът и той е дали на това държавно управление може да се има вяра, че ще извърши обещанията си. И аз споделям: да, може да ни се има вяра, може да се ни се има вяра, че ще осъществим обещанията си ", акцентира той.

Британската полиция ще се свърже до няколко седмици с който е належащо, с цел да зададе въпроси за купоните по време на локдаун, съобщи през днешния ден полицейската служителка, наблюдаваща следствието. " Имаме материали, предоставени този петък - много над 500 страници и над 300 фотоси ", съобщи пред кореспонденти пълководец Катрин Роупър. Тя сподели, че не знае кои тъкмо са хората, с които полицията ще се свърже, само че следствието се концентрира върху самостоятелни нарушавания на наредбите за справяне с коронавирус. " Ще се свържем с хората, от които желаеме да получим спомагателна информация по редица въпроси ", сподели Роупър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР