Имало е известно забавяне в довършителните работи по интерконектора с

...
Имало е известно забавяне в довършителните работи по интерконектора с
Коментари Харесай

Регионалният министър скастри строителя на интерконектора

Имало е известно закъснение в довършителните работи по интерконектора с Гърция от страна на компанията строител на тръбата по отношение на обещания от нея график.

Това регистрира след срещата си с всички виновни страни по строителството на интерконектора с Гърция министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков .

" Частично, част от нещата са довършени, само че, за жалост, част от уговорките, поети с дата вторник и сряда, не са приключени. Имахме много настоятелен разговор и се надявам до неделя вечерта обектът да е подготвен на първи стадий . Мога да кача, че строителният контрол е показал съвсем всички документи, само че строителят, за жалост, не работи в нужното движение. Така че, през днешния ден имах малко изострен диалог , като те поеха ангажимент до края на седмицата обектът да е подготвен ", сподели министърът, който още веднъж ще отиде на място в Хасково и Стара Загора, с цел да се увери в напредъка на строителните работи.
 Напрежение към документите на интерконектора, само че се строи
Напрежение към документите на интерконектора, само че се строи

Шишков не е обезпокоен по отношение на периодите обаче

Сред неизпълнените строителни действия, макар уверенията преди седмица, е монтаж на вентилатор в софтуерно помещение в Хасковско, необходим за противопожарната сигурност. Освен това оставало да се довърши и воден контейнер , само че това още не е реалност, ще се асфалтира и път до обекта. " Нямам пояснение за какво, такова пояснение не ми беше обещано ", уточни Шишков.

Макар и много толерантна все още, страната към този момент е сложила ултиматум - в случай че до 3 дни не се изпълнят уговорките, ще стартира да постанова наказания .
 Росен Христов: Студена зима не ни чака, има други възможности за доставки на газ
Росен Христов: Студена зима не ни чака, има други възможности за доставки на газ

От 1 октомври интерконектора с Гърция ще влезе в употреба

" Днес на строителя му споделих, че в случай че до 3 дни не показа протоколите, ДНСК ще му наложи актове. Ние бяхме стигнали до съвсем същото състояние с надзора и мога да кажа, че надзорът влезе в релси. Не желая да се стига до санкциониране, само че в случай че до 3 дни не показа документите, нямаме никакъв различен избор ", акцентира Шишков.

Няма обаче заплаха планът да не бъде приключен дефинитивно в период - до 1 октомври, убеден бе шефът на районното ведомство. Веднага след завършването на строителните действия при започване на другата седмица, ще се задейства приемането на Акт 15.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР