Имало е експлозии близо до руското пристанище Новоросийск на Черно

...
Имало е експлозии близо до руското пристанище Новоросийск на Черно
Коментари Харесай

Съобщава се за атаки с дронове близо до руското пристанище Новоросийск на Черно море

Имало е детонации покрай съветското пристанище Новоросийск на Черно море през миналата нощ. Кадри, публикувани в обществените медии през днешния ден, демонстрират мощни гърмежи на пристанището , което е главен център за съветски експорт. Руското министерство на защитата заяви, че е записало украинска офанзива против военноморската си база там с два морски дрона, предава „ BBC “.

Дроновете са били видяни и унищожени от съветски кораби, охраняващи външното пристанище на военноморската база, показват още от ведомството. След офанзивата краткотрайно пристанището е спряло всяко придвижване на кораби , оповестява Каспийският тръбопроводен консорциум, който товари нефт на танкери в пристанището.

Проучване на „ BBC Verify “ допуска, че Украйна е направила минимум 10 офанзиви с морски дронове , ориентирани към военни кораби и съветската военноморска база в Севастопол, както и пристанището на Новоросийск при предходна офанзива. Данните се основават на известия от съветските и украински управляващи, както и на отчети от локални медии. Източници от украинската защита споделиха пред „ CNN “, че морски дронове също са били употребявани при офанзива против Керченския мост към Крим през юли.

Новоросийск е едно от най-големите пристанища в Черно море . Службите за незабавна помощ в региона потвърдиха информацията за гърмежите.

Досега Украйна не е коментирала обществено докладваните офанзиви.

Сблъсъците в морето се усилиха през миналите няколко седмици, откакто Русия се отхвърли от договорката на Организация на обединените нации , която разрешава безвредното изнасяне на зърно сред Русия и Украйна по вода.

По-рано тази седмица Русия нападна огромните черноморски пристанища в Одеса и Черноморск , където съгласно управляващите са унищожени 60 000 тона зърно, както и пристанища по река Дунав.

Същевременно през днешния ден управляващите в Русия разкриха, че са свалили 10 украински дрона над Крим.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР